Držková polievka

Ak si užívate sýte polievky a máte čas na prípravu, vyskúšajte dršťkovú. Má vynikajúcu vôňu a chuť po paprike a skvele zasýti. Najlepšie chutí s…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
3/4 kg dršteka
1 cibuľa
sladká mletá paprika
1 štipka pálivej papriky
majoránka
1 lyžička česnekovej pasty
šošovica (alebo olej)
jíška
soľ
mletý pepper
Postup varenia podľa receptu
Dršťky dôkladne opláchneme, vložíme do hrnca, prilijeme vodu a varíme bez soli, kým nezmäknú. Tento proces trvá približne 3 hodiny.
Na panvici zahrejeme sadlo alebo olej, na ktorom osmažíme nakrájanú cibuľu. Potom pridáme cesnakovú pastu, sladkú a pálivú papriku a necháme uvoľniť vôňu. Je dôležité mať na pamäti, aby sme po rozvonení papriky okamžite priliali vodu, inak by mohla paprika zhorknúť.
Uvarené dršťky nakrájame a vložíme ich do hrnca s cibuľou a paprikou. Privedieme k varu, pridáme jíšku, osolíme a okoreníme a varíme približne pol hodiny, občas premiešame.
Predtým, než dokončíme varenie, dochutíme jedlo majoránkou, ktorú jemne rozehrievame v dlaniach.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Držková polievka
Hovädzia polievka je tradičný český pokrm, ktorý sa teší veľkej obľube. Je vyrobená z hovädzích dršiek, ktoré sa varia spolu s cibuľou, koreňovou zeleninou a rôznym korením. Polievka má výraznú chuť a aromatickú vôňu vďaka pridaniu cesnaku a majoránky. Obvykle sa podáva s chlebom alebo jarnou cibuľkou. V niektorých regiónoch sa k nej pridávajú aj zemiaky alebo smotana. Hovädzia polievka je obľúbená nielen ako hlavné jedlo, ale aj ako výborný pokrm po oslavách a rodinných stretnutiach.