Polievka jablčno-zelerová alebo zelerovo-jablčná

Najprv privediem vývar k varu. Medzitým na masle osmahním cibuľu a potom pridám jemne nastrúhaný zeler. Orestujem a zmes pridám do vývaru. Ďalej pridám...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 jemne navinulé jablko
1 l vývaru
1 väčší zemiak (alebo dva)
1 menší zeler
1 cibuľa
1 - 2 orechy masla
0,5 dl smotany
1 trocha cukru
1 štipka pálivej papriky
soľ
mletý čierny korenie
cukor
1 vetvička kôpru
Postup varenia podľa receptu
Najprv privediem vývar k varu. Medzitým na masle osmažím cibuľu. Pridám jemne nastrúhaný zeler, orestujem a potom všetko pridám do vývaru.
Pridám nakrájané zemiaky na kocky a povarím ich s korením.
Na masle osmažím očistené a nakrájané jablko na mesiačiky. Mierne ho posypem cukrom. Akonáhle začne jablko mäknúť, pridám ho do polievky. Chvíľu povarím a potom odstavím z ohňa.
Pridám smotanu, premiešam a zahrejem. Servírujem s pirožkami z lístkového cesta, ktoré len pokrájam a upečiem na plechu, bez náplne.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Polievka jablčno-zelerová alebo zelerovo-jablčná
Polievka jablkovo-zelerová, známa aj ako zelerovo-jablková, je lahodným a osviežujúcim jedlom, ktoré kombinuje jemnú chuť zeleru s prirodzenou sladkosťou jabĺk. Táto polievka je skvelou voľbou pre milovníkov zeleninových jedál, pretože ponúka nielen výbornú chuť, ale aj množstvo nutričných hodnôt. Môžete ju podávať teplú alebo studenú a doplniť o bylinky na zvýšenie chuti. Ideálne sa hodí ako ľahký predkrm alebo zdravá desiata na akékoľvek ročné obdobie.