Gazpacho

Rajčatá a uhorky zbavíme šupky a nakrájame na malé kúsky. Cibuľu nakrájame na jemné kocky. Papriku tiež rozkrájame na kocky. Všetky ingrediencie...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
8 veľkých paradajok
1 menšia uhorka
1 menšia červená cibuľa
1 červená paprika
2 lyžice čerstvej bazalky alebo oregána, nasekanej na menšie kusy
2 strúčiky cesnaku strúhaného alebo tlačeného
2 lyžice olivového oleja
2 lyžice vínneho octu
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 čajová lyžička cukru alebo podľa chuti
soľ
pepper
1-2 šálky studenej vody
Postup varenia podľa receptu
Olúpané paradajky a uhorky nakrájame na malé kúsky. Cibuľu nakrájame na malé kocky. Papriku tiež pokrájame na kocky.
Všetky ingrediencie okrem vody vložíme do mixéra a dobre ich rozmixujeme. Nakoniec pridáme vodu podľa požadovanej konzistencie polievky.
Polievku necháme chladiť minimálne jednu hodinu, ale najlepšie chutí, keď ju necháme odležať cez noc.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Gazpacho
Gazpacho je studená polievka pochádzajúca zo Španielska, ktorá sa tradične pripravuje z čerstvej zeleniny. Hlavnými ingredienciami sú paradajky, uhorky, papriky, cibuľa a cesnak, zmiešané s olivovým olejom, octom a chlebom. Táto osviežujúca polievka je obľúbená najmä v letných mesiacoch, keď ponúka ľahké a zdravé jedlo plné vitamínov. Gazpacho sa často podáva s kúskami zeleniny alebo krutónmi, čo jej dodáva na textúre a chuti. Je to skvelý spôsob, ako využiť sezónne plodiny a povzbudzovať chuť do jedla.