Houbová polievka s celerovou vňaťou a chlebovými krutónmi

Huby umyjeme a nakrájame na tenké plátky. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme nakrájané huby a osmažíme ich, potom pridáme múku, pripravíme jíšku a zalijeme…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
300 g lesných húb
2 hrste zelerových listov
2 lyžice masla
2 lyžice múky
1 lyžica paprikovej pasty alebo 2 čajové lyžičky mletej papriky
50 ml smotany
1,5 litra vývaru
3 krajce staršieho chleba
olej
soľ
pepr
Postup varenia podľa receptu
Očistíme huby a nakrájame ich na tenké plátky. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme huby a osmažíme ich. Potom prisypeme múku, urobíme jíšku a zalejeme studeným vývarom. Polievku dochutíme soľou, korením a pridáme paprikovú pastu alebo papriku. Všetko premiešame a varíme približne 20 minút.
Päť minút pred skončením pridáme lístky zeleru.
Polievku dochutíme a pridáme smotanu pre jej zjemnenie.
Chlieb nakrájame na malé kocky a na panvici ich dozlatista orestujeme na malom množstve oleja. Polievku nalejeme do tanierov a krutóny si každý pridá podľa svojej chuti.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Houbová polievka s celerovou vňaťou a chlebovými krutónmi
Houbová polievka s zelerovou vňaťou a chlebovými krutónmi je lahodným jedlom, ktoré vás zahreje a poteší. Kombinácia voňavých húb a čerstvej zelerovej vňate dodáva polievke jedinečnú chuť. Chlebové krutóny, opečené do zlatista, pridávajú chrumkavosť a kontrast. Táto polievka je ideálna ako predkrm alebo ľahký obed, a navyše skvele využíva sezónne suroviny. Jej príprava je jednoduchá a rýchla, čo ju robí perfektným jedlom pre každú príležitosť.