Krémová fazuľová polievka s kôprom

Na masle osmahneme cibuľu do sklovita, potom pridáme nakrájanú slaninu na kocky a usmažíme. Počkáme, až sa všetko opečie, a posypeme hladkou múkou, aby sme pripravili svetlú jíšku.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 g uvarených bielych fazúľ
150 ml smotany na varenie
150 ml kyslej smotany
1 cibuľa
100 g slaniny
1 l vývaru
kúsok masla
2-3 PL hladkej múky
octu na dochutenie
čerstvý kôpor
soľ
korenie
Postup varenia podľa receptu
Na masle osmahneme cibuľu do sklovita, potom pridáme na kocky nakrájanú slaninu a všetko orestujeme.
Posypeme hladkou múkou, vytvoríme svetlú jíšku, prilijeme vývar a dôkladne premiešame.
Pridáme uvarené fazuľe, krátko povaríme, osolíme a pridáme smotanu. Necháme variť asi 5 minút. Dochutíme soľou, korením a octom podľa chuti.
Necháme zmes chvíľu odstáť a potom pridáme nasekaný čerstvý kôpor. Môžeme servírovať posypané opečenou slaninou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Krémová fazuľová polievka s kôprom
Krémová fazuľová polievka s kôprom je lahodným pokrmom, ktorý spája chuť jemných fazúľ s osviežujúcou arómou kôpru. Táto výdatná polievka sa vyznačuje hladkou krémovou konzistenciou, ktorá je dosiahnutá mixovaním varenej fazule s vývarom a smotanou. Kôpor dodáva pokrmu jedinečnú chuť a vôňu, ktorá harmonicky dopĺňa fazuľový základ. Ideálny ako teplý štart k obedu alebo ľahká večera, táto polievka poteší milovníkov zdravej výživy aj gurmánov. Ak hľadáte chutný a výživný pokrm, krémová fazuľová polievka s kôprom je výbornou voľbou.