Kedlubnová polievka

Kedlubnová polievka
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 25 minút
Porcie: 4

Kedlubňa sa vyznačuje veľmi delikátne chutí, jej konzumácia je pre naše zdravie prospešná a je tiež nízkokalorická. Chcete sa dozvedieť, čo z nej možno uvariť? Tak…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

3 kelbósy (podľa veľkosti)
1 cibuľa
1 lyžica hladkej múky
olej
soľ
mletý kmín
mletý čierny korenie
3 zemiaky
Zavařenka
1 vajce
2 lyžice mlieka
2 lyžice polohrubej múky
soľ

Postup varenia podľa receptu

Na oleji osmahneme nasekanú cibuľu, pridáme múku a krátko ju opečieme. Potom zalijeme vodou a necháme variť.

Na širšie rezance pridáme nastrúhaný kaleráb a na kocky nakrájané zemiaky. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a varíme, kým nezmäknú.

Zložky na zálievku rozmixujeme na cesto, ktoré nalievame cez vidlicu do vriacej polievky a varíme 2 minúty.

Pridáme do hotovej polievky nasekanú petržlenovú vňať na dochutenie.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kedlubnová polievka

Kelová polievka je lahodné a osviežujúce jedlo, ktoré vyniká svojou jemnou chuťou a zdravými ingredienciami. Hlavnou zložkou je kel, čo je krehká zelenina s nízkym obsahom kalórií, bohatá na vitamíny a minerály. Polievka sa zvyčajne pripravuje z cibule, zemiakov a zeleninového vývaru, pričom sa kel varí do mäkka. Môže byť podávaná s bylinkami, ako je petržlen alebo pažítka, a s kvapkou smotany na zvýraznenie chuti. Je ideálna na jesenné alebo zimné dni, keď hľadáte niečo teplé a zdravé.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (41 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Polievky
Tag: Zelenina, varenie, obed, rýchle, bežný deň, slané, lacné, česká, ľahký, polievky, pre začiatočníkov, zeleninové, slovenská, letné recepty, vyprážanie, jarná

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kedlubnová polievka.

Pridať komentár