Kedlubnová polievka

Kedlubňa sa vyznačuje veľmi delikátne chutí, jej konzumácia je pre naše zdravie prospešná a je tiež nízkokalorická. Chcete sa dozvedieť, čo z nej možno uvariť? Tak…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
3 kelbósy (podľa veľkosti)
1 cibuľa
1 lyžica hladkej múky
olej
soľ
mletý kmín
mletý čierny korenie
3 zemiaky
Zavařenka
1 vajce
2 lyžice mlieka
2 lyžice polohrubej múky
soľ
Postup varenia podľa receptu
Na oleji osmahneme nasekanú cibuľu, pridáme múku a krátko ju opečieme. Potom zalijeme vodou a necháme variť.
Na širšie rezance pridáme nastrúhaný kaleráb a na kocky nakrájané zemiaky. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a varíme, kým nezmäknú.
Zložky na zálievku rozmixujeme na cesto, ktoré nalievame cez vidlicu do vriacej polievky a varíme 2 minúty.
Pridáme do hotovej polievky nasekanú petržlenovú vňať na dochutenie.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kedlubnová polievka
Kelová polievka je lahodné a osviežujúce jedlo, ktoré vyniká svojou jemnou chuťou a zdravými ingredienciami. Hlavnou zložkou je kel, čo je krehká zelenina s nízkym obsahom kalórií, bohatá na vitamíny a minerály. Polievka sa zvyčajne pripravuje z cibule, zemiakov a zeleninového vývaru, pričom sa kel varí do mäkka. Môže byť podávaná s bylinkami, ako je petržlen alebo pažítka, a s kvapkou smotany na zvýraznenie chuti. Je ideálna na jesenné alebo zimné dni, keď hľadáte niečo teplé a zdravé.