Kvietková polievka

Páčia sa vám krémové polievky? Klasická karfiolová polievka so smotanou vás poteší nielen chuťovo, ale aj na duši. Táto jednoduchá a rýchla polievka je skvelou voľbou pre...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 karfiol
1 l zeleninového vývaru (podľa potreby)
1 smotana na šľahanie
2-3 lyžice polohrubé múky
1 štipka muškátového orieška
1 hrst čerstvej zelené petržlenovej vňate
biely mletý korenie
soľ
Postup varenia podľa receptu
Kveták rozdelíme na malé ružičky a dôkladne ich opláchneme.
Ručičky dáme do horúceho zeleninového vývaru a varíme ich približne 15 minút, až zmäknú.
Následne dôkladne rozmliaždime kveták v polievke, alebo ho prelisujeme cez sitko.
Polovicu smotany zmiešame s múkou a pri neustálom miešaní ju vlijeme do polievky.
Ešte chvíľu ju povaříme. Na záver pridáme biely korenie, soľ a nastrúhaný muškátový orech.
Zvyšok smotany zmiešame s jemne nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a tesne pred servírovaním ozdobíme každú porciu polievky elegantnými kopečkami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kvietková polievka
Karfiolová polievka je lahodný a výživný pokrm, ktorý poteší nielen vegetariánov. Táto krémová polievka sa pripravuje z čerstvého karfiolu, zemiakov a zeleninového vývaru, čo jej dodáva jemnú chuť a príjemnú konzistenciu. Na záver sa často obohacuje smotanou alebo rastlinným mliekom pre ešte väčšiu krémovosť. Polievka je ideálna ako ľahká večera alebo predkrm, a vďaka svojmu vysokému obsahu vitamínov a minerálov je zdravou voľbou pre každého. Môžete ju dochutiť bylinkami alebo korením podľa chuti, čo ju robí veľmi variabilnou.