Nepravá mozečková polievka

Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme strúhanku a všetko osmažíme. Potom na zmes rozbijeme vajíčko a pri neustálom miešaní ho necháme stuhnúť, zalijeme...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
3 lyžice oleja
1 väčšia cibuľa aj s natí
4 lyžice strúhanky
1 vajce
vývar z karfiolu (zeleru alebo len zemiakov)
petžlenová vňať
soľ
piper
Postup varenia podľa receptu
Na oleji osmahneme cibuľu, pridáme strúhanku a všetko spoločne opražíme.
Na strúhanku pridáme vajce, za stáleho miešania necháme stuhnúť, potom zalejeme vývarom, dochutíme jemne nasekanou petržlenovou vňaťou a podľa potreby osolíme a pridáme maggi.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Nepravá mozečková polievka
Nepravá mozečková polievka je tradičný český pokrm, ktorý poteší milovníkov výrazných chutí. Jej názov môže vyvolať zmätok, aleboť neobsahuje mozočky, ale namiesto toho je vyrobená z kvalitného hovädzieho mäsa a zeleniny. Výborne ochutená korením, ako je prírodný tymián a majoránka, dodáva polievke jedinečnú chuť. Podáva sa často s čerstvým chlebom alebo krutónmi, čo z nej robí dokonalé jedlo na zahriatie počas chladných dní. Každá domácnosť má svoj recept, čo z nej robí obľúbený pokrm s osobitým charakterom.