Nepravá mozečková polievka

Nepravá mozečková polievka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme strúhanku a všetko osmažíme. Potom na zmes rozbijeme vajíčko a pri neustálom miešaní ho necháme stuhnúť, zalijeme...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

3 lyžice oleja
1 väčšia cibuľa aj s natí
4 lyžice strúhanky
1 vajce
vývar z karfiolu (zeleru alebo len zemiakov)
petžlenová vňať
soľ
piper

Postup varenia podľa receptu

Na oleji osmahneme cibuľu, pridáme strúhanku a všetko spoločne opražíme.

Na strúhanku pridáme vajce, za stáleho miešania necháme stuhnúť, potom zalejeme vývarom, dochutíme jemne nasekanou petržlenovou vňaťou a podľa potreby osolíme a pridáme maggi.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Nepravá mozečková polievka

Nepravá mozečková polievka je tradičný český pokrm, ktorý poteší milovníkov výrazných chutí. Jej názov môže vyvolať zmätok, aleboť neobsahuje mozočky, ale namiesto toho je vyrobená z kvalitného hovädzieho mäsa a zeleniny. Výborne ochutená korením, ako je prírodný tymián a majoránka, dodáva polievke jedinečnú chuť. Podáva sa často s čerstvým chlebom alebo krutónmi, čo z nej robí dokonalé jedlo na zahriatie počas chladných dní. Každá domácnosť má svoj recept, čo z nej robí obľúbený pokrm s osobitým charakterom.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (27 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Polievky
Tag: varenie, obed, ľahké, rýchle, bežný deň, lacné, česká, ľahký, polievky, pre začiatočníkov, do 30 minút, vyprážanie, bylinky

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Nepravá mozečková polievka.

Pridať komentár