Polievka s hubovými knedličkami

Huby opečieme zhruba ako pri príprave praženice a necháme ich vychladnúť. Potom umeleme huby, rožky, slaninu a kuracie mäso. Pridáme jedno vajce, Solamyl a korenie podľa chuti.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Na knedlíčky
změs nakrájaných húb
2 tvrdé rožky
1 vajce
uvarená a obraná mäso z 2 kuracích stehien
4 plátky gazdovskej slaniny
1 lyžica Solamylu
soľ
mletý čierny korenie
trocha papriky pálivej
Na polievku
kurací vývar
1 mrkva
2 stonky zeleru
1 stredná cibuľa
1 strúčik cesnaku
kúsok špeku
1 lyžica sadla
1 lyžica hladkej múky
soľ,
mletý čierny korenie
libeček (na ozdobu)
Postup varenia podľa receptu
Huby podusíme podobne ako na praženicu a necháme ich vychladnúť. Potom umeleme huby, rožky, slaninu a kuracie mäso.
Do zmesi pridáme vajcia, Solamyl a korenie podľa chuti. Rukami navlhčenými vodou utvoríme knedličky.
V hrnci, v ktorom budeme pripravovať polievku, najprv osmažíme nakrájanú slaninu. Potom pridáme masť a nasekanú cibuľu, mrkvu a zeler. Všetko spoločne osmažíme, potom pridáme nakrájaný cesnak, premiešame a následne vsypeme 1 lyžicu hladkej múky.
Miešame približne jednu minútu a potom pridáme vývar a necháme to variť.
Pridáme knedličky a akonáhle vyplávajú, sú hotové.
Polievku posypeme nasekaným libečkom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Polievka s hubovými knedličkami
Polievka s hubovými knedlíčkami je obľúbeným jedlom slovenskej kuchyne, ktoré sa vyznačuje svojou bohatou chuťou a arómou. Hubové knedlíčky, pripravené z čerstvých alebo sušených húb, sú jemne dochutené a dokonale dopĺňajú voňavú zeleninovú polievku. Táto polievka je nielen výborná na zahriatie počas chladných dní, ale aj skvelou voľbou pre vegetariánov. Sýte a chutné, predstavuje ideálne jedlo pre rodinné večere alebo slávnostné príležitosti.