Zemiaková polievka od babičky

Jednou z najtypičnejších polievok českej kuchyne je určite zemiaková polievka. Avšak neexistuje iba jeden spôsob, ako ju pripraviť. Staré recepty našich babičiek sú toho jasným dôkazom.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 zemiaky
1 väčšia mrkva
1 petržlen (alebo trocha zmrazenej zeleniny do polievky)
50 g masla
2 polievkové lyžice hladkej múky
vývar
soľ
majorán
bobkový list
cesnak
huby (podľa chuti)
Postup varenia podľa receptu
Z masla a múky urobíme jíšku a potom ju odložíme.
Olúpané zemiaky nakrájame na malé kocky, zeleninu a huby na menšie časti. Všetky ingrediencie následne povaříme vo vývare.
Do polievky primiešame pripravenú jíšku na zahušťovanie, pridáme pretlačený cesnak, soľ a bobkový list a necháme krátko povařiť.
Tesne pred dokončením varenia prisypeme mletú majoránku.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiaková polievka od babičky
Zemiaková polievka od babičky je lahodný pokrm, ktorý mnohým pripomína nostalgické chvíle strávené v detstve. Jej základ tvoria chrumkavé zemiaky, ktoré sa varia do mäkka a vytvárajú jemnú, krémovú konzistenciu. Babička často pridávala aj čerstvú zeleninu, bylinky a trošku smotany pre dokonalú chuť. Každá rodina má svoj vlastný recept, ale tajomstvo spočíva v láske a starostlivosti pri varení. Táto výnimočná polievka zahreje nielen telo, ale aj dušu.