Kapustová polievka so smotanou, zemiakom a klobásou

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Čínsku kapustu dôkladne umyjeme a nakrájame na tenké pásy. V hrnci rozpálime maslo, pridáme múku a necháme…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1/2 hlávky menšej kapusty
3 zemiaky
1 nožička pikantnej klobásy
150 ml smotany na šľahanie
2-3 strúčiky cesnaku
1 čajová lyžička sladkej mletej papriky
1/2 čajovej lyžičky pálivej mletej papriky
zeleninový vývar (alebo hydinový)
50 g masla
50 g múky
majoránka
soľ
čerstvo mletý biely korenie
pažítka
Postup varenia podľa receptu
Očistené zemiaky nakrájame na malé kúsky a kapustu pripravíme na tenké prúžky.
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme múku a osmažíme ju. Potom primiešame obe papriky, zalijeme vývarom, všetko dobre premiešame a privedieme k varu.
Do hrnca dáme nakrájané zemiaky a kapustu, pridáme prelisovaný cesnak a varíme asi 20 minút, kým nie sú mäkké.
Na záver pridáme kolieska klobásy a majoránku, a všetko spoločne dovaríme.
Polievku obohatíme smotanou, osolíme a okoreníme, krátko povaríme a na záver pridáme petržlen.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kapustová polievka so smotanou, zemiakom a klobásou
Kapustová polievka so smotanou, zemiakom a klobásou je tradičné slovenské jedlo, ktoré zahreje a poteší. Hlavnými ingredienciami sú čerstvá kapusta, zemiaky a kvalitná klobása, ktoré spoločne vytvoria sýty a chutný pokrm. Smotana dodáva polievke jemnosť a krémovosť, zatiaľ čo korenie zabezpečuje výraznú chuť. Táto polievka je ideálna na zimné večery a skvele poslúži ako hlavný chod alebo ako zahrejúci predkrm. Navyše si ju môžete prispôsobiť podľa vlastných chutí pridaním ďalšej zeleniny alebo byliniek.