Kapustová polievka so smotanou, zemiakom a klobásou

Kapustová polievka so smotanou, zemiakom a klobásou
Doba prípravy: 15 minút
Doba varenia: 30 minút
Porcie: 5

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Čínsku kapustu dôkladne umyjeme a nakrájame na tenké pásy. V hrnci rozpálime maslo, pridáme múku a necháme…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1/2 hlávky menšej kapusty
3 zemiaky
1 nožička pikantnej klobásy
150 ml smotany na šľahanie
2-3 strúčiky cesnaku
1 čajová lyžička sladkej mletej papriky
1/2 čajovej lyžičky pálivej mletej papriky
zeleninový vývar (alebo hydinový)
50 g masla
50 g múky
majoránka
soľ
čerstvo mletý biely korenie
pažítka

Postup varenia podľa receptu

Očistené zemiaky nakrájame na malé kúsky a kapustu pripravíme na tenké prúžky.

Na panvici rozpustíme maslo, pridáme múku a osmažíme ju. Potom primiešame obe papriky, zalijeme vývarom, všetko dobre premiešame a privedieme k varu.

Do hrnca dáme nakrájané zemiaky a kapustu, pridáme prelisovaný cesnak a varíme asi 20 minút, kým nie sú mäkké.

Na záver pridáme kolieska klobásy a majoránku, a všetko spoločne dovaríme.

Polievku obohatíme smotanou, osolíme a okoreníme, krátko povaríme a na záver pridáme petržlen.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kapustová polievka so smotanou, zemiakom a klobásou

Kapustová polievka so smotanou, zemiakom a klobásou je tradičné slovenské jedlo, ktoré zahreje a poteší. Hlavnými ingredienciami sú čerstvá kapusta, zemiaky a kvalitná klobása, ktoré spoločne vytvoria sýty a chutný pokrm. Smotana dodáva polievke jemnosť a krémovosť, zatiaľ čo korenie zabezpečuje výraznú chuť. Táto polievka je ideálna na zimné večery a skvele poslúži ako hlavný chod alebo ako zahrejúci predkrm. Navyše si ju môžete prispôsobiť podľa vlastných chutí pridaním ďalšej zeleniny alebo byliniek.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (43 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Polievky
Tag: varenie, obed, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, česká, ľahký, polievky, pre začiatočníkov, zeleninové, zemiakové jedlá, vyprážanie, bylinky, zeleninové jedlá, kel, s údeninou

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kapustová polievka so smotanou, zemiakom a klobásou.

Pridať komentár