Rajčinová polievka

Krémová polievka vyrobená z zrelých, slnkom zohriatych, sladkých a voňavých paradajok s prídavkom bazalky. Nutrične výdatná desiata alebo osviežujúca večera.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 lyžice oleja
4 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1000 g paradajok
1 l vývaru
soľ
mletý čierny korenie
cukor
8 lístkov bazalky
1 snítka tymiánu
100 ml smotany
50 g ryže (varenej)
1 hrsť tvrdého syra (strúhaného)
Postup varenia podľa receptu
Olúpeme cebulu a cesnak a nakrájame ich na malé kúsky. Čerstvé paradajky tiež olúpeme a nakrájame.
Na oleji osmažíme cebulu a cesnak, potom pridáme čerstvé alebo konzervované paradajky a zalejeme to vývarom.
Variť budeme 20 minút, následne osolíme, pridáme mletý korenie a cukor. Potom zmes prefiltrujeme cez sitko, pridáme vetvičku tymiánu, smotanu a ryžu, krátko povaríme a nakoniec vmiešame jemne nasekanú bazalku.
Môžeme pridať kocky bielej veky osmažené na malom množstve olivového oleja. Na tanieri posypeme nastrúhaným syrom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rajčinová polievka
Rajčinová polievka je obľúbeným jedlom mnohých domácností. Jej základ tvoria čerstvé zrelé rajčiny, ktoré dodávajú polievke jemnú chuť a krásnu farbu. Polievka sa často obohacuje o bazalku, cesnak a cibuľu, čo jej propůjčuje nezameniteľnú arómu. Podáva sa horúca, často s kusmi pečiva alebo syrom. Je nielen chutná, ale aj výživná, plná vitamínov a antioxidantov. Rajčinová polievka je skvelý spôsob, ako si vychutnať jednoduché a zdravé jedlo, ktoré poteší každého gurmána.