Cibulačka

Do hrnca nalejeme vodu s bujónom, pridáme nakrájanú klobásu a jednu cibuľu, ktorú dáme variť. Na panvici potom rozpustíme maslo (alebo olej) a osmažíme ďalšie ingrediencie...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 väčšie cibule
zeleninový bujón (úmerne množstvu vody)
1 domáca klobáska
strúhaný syr
toustový chlieb
maslo (olej)
Postup varenia podľa receptu
Do hrnca nalejeme vodu, pridáme bujón, nakrájanú klobásu a jednu cibuľu.
Na panvici zohrejeme maslo alebo olej a osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
Na do zlatista osmaženú cibuľu nalejeme vriaci vývar a spoločne ho ešte chvíľu povaríme.
Pred servírovaním odstránime veľký kúsok cibule, aj keď kto má rád a rád to má, môže ju kľudne nechať.
Na spodnú časť taniera dáme strúhaný syr, prelejeme ho horúcou polievkou a dobre premiešame.
Na vrch dávame opekaný toastový chlieb.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cibulačka
Cibuľová polievka je tradičná česká cibuľová polievka, ktorá sa vyznačuje bohatou chuťou a lahodnou vôňou. Hlavnými ingredienciami sú karamelizovaná cibuľa, vývar a korenie, čo vytvára dokonalú rovnováhu chuti. Polievka sa často servíruje s chlebom alebo krutónmi a posýpa sa syrom. Cibuľová polievka je obľúbená najmä v zimnom období, keď zahreje a ponúkne útulný pocit. Jej príprava je jednoduchá a predsa ide o delikatesu, ktorá poteší nielen milovníkov cibule.