Šošovicový šalát
![Šošovicový šalát](/i/sk/sosovicovy-salat.jpg)
Začneme prepláchnutím šošovice, ktorú potom namočíme. Ošúpeme mrkvu na kolieska a nakrájame ju. Zmiešame so šošovicou, celým korením nového korenia a bobkovým listom. Dáme variať. Keď je šošovica mäkká, vyberieme korenie a necháme chvíľu odkvapkať. Ošúpeme si a nadrobno nakrájame cibuľu, ktorú pridáme do šošovice s mrkvou.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
olej
soľ
2 vajcia
na ozdobu čerstvý pažítka
3 guľôčky nového korenia
5 guľôčok celého čierneho korenia
2 ks mrkvy
1 ks bobkového listu
1 cibuľa
2 hrnky šošovice
na zálievku
1 lyžica pikantnej horčice
ocot
soľ
3 lyžice oleja
mletý čierny korenie
Postup varenia podľa receptu
Potom si pripravíme zálievku z oleja, octu, horčice, mletého korenia a soli. Zmiešame s šošovicou a dáme do chladničky odležať.
V miske si rozšľaháme vajce, osolíme a na panvici si z neho urobíme omeletu. Tú potom rozkrájame a pokladáme na šalát. Zdobíme nasekanou pažítkou
Čo ste ešte nevedeli o recepte Šošovicový šalát
Šošovicový šalát je výživným a chutným jedlom, ktoré si obľúbi každý, kto hľadá zdravú variantu obeda alebo večere. Je pripravený z varenej šošovice, často doplnenej čerstvou zeleninou ako sú paradajky, uhorky alebo papriky. Pre zvýraznenie chuti sa často pridáva olivový olej, citrónová šťava a bylinky, ako je petržlen alebo koriander. Tento šalát je bohatý na proteíny, vlákninu a vitamíny, čo z neho robí skvelú voľbu pre vegetariánov aj veganov. Navyše je rýchly na prípravu a skvelý aj ako zdravý snack.