Čínske kapusta so zázvorom
![Čínske kapusta so zázvorom](/i/sk/cinske-kapusta-so-zazvorom.jpg)
Na rezančeky si nakrájame čínske kapusty. Očistíme zázvor a nastrúhame ho na jemno. Zaliate vodou spaříme hrozienka a nakrájame ich na polovicu.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 ks čínské zelí
zálivka 1 lžíce med
100 g rozinky
1 ks zázvor
soľ
100 g kešu
50 g tekvicové semienka
1 ks citrón
1 - 2 lyžice olej
mletý čierny korenie
Postup varenia podľa receptu
Zmiešame si olej so zázvorom, tekvicovými semienkami, kešu a hrozienkami. Dochutíme soľou a korením. Takto si vytvoríme zálievku.
Tu potom zmiešame s nakrájaným kapustou a dochutíme vytlačenou šťavou z citrónu a medom.
Takto necháme odležať a vychladnúť v chladničke. Potom podávame s zemiakmi alebo ryžou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Čínske kapusta so zázvorom
Čínske zelí so zázvorom je lahodné a osviežujúce jedlo, ktoré spája jemnú chuť zelí s pikantným arómou čerstvého zázvoru. Toto jedlo je nielen chutné, ale aj veľmi výživné, pretože čínske zelí je bohaté na vitamíny a minerály. Zázvor dodáva pokrmu príjemnú korenistosť a zároveň podporuje trávenie. Môže byť podávané ako príloha alebo ako hlavný chod, ideálne s ryžou alebo rezancami. Je to rýchly a zdravý spôsob, ako si vychutnať čerstvú zeleninu v ázijskom štýle.