Kapustové karbanátky (kelové) smažené v rúre

Kapustové karbanátky sa dajú urobiť ako s mäsom, tak aj bez neho. Skvele chutia s kúskom údeniny alebo saláma. Ak ste ich doteraz nemali možnosť ochutnať, tak…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 hlávka kapusty
4-5 vajec
300 g mäkkej údeniny
1 cibuľa
5 strúčikov cesnaku
strúhanka
majorán
soľ
olej
Postup varenia podľa receptu
Predhrejeme rúru na 180 °C.
Kapustovú hlávku najprv krátko povaríme vo vode. Po jej vybratí odstránime stred a silnejšie žily. Následne kapustu nakrájame na tenké prúžky a vymačkáme z nej vodu.
K zeleru nasekáme cibuľu a údeninu, prelisujeme cesnak a pridáme vajce.
Pridáme majoránku a osolíme, ale so soľou buďte opatrní, pretože tam je cesnak. Ak je zmes veľmi vlhká, vmiešame asi 2 lyžice strúhanky.
Vytvárame karbanátky, obalíme ich v strúhanke a tvarujeme.
Na plech alebo pekáč dáme papier na pečenie, ktorý potrieme olejom. Na papier umiestnime karbanátky a potrieme ich dvoma polievkovými lyžicami oleja.
Vložíme do predhriatej rúry na 20 minút, potom karbanátky otočíme a pečieme ešte ďalších 20 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kapustové karbanátky (kelové) smažené v rúre
Kapustové karbanátky, tiež známe ako kelové, sú vynikajúcou vegetariánskou voľbou, hodia sa ako zdravý snack alebo hlavný chod. Tieto karbanátky sa pripravujú z jemne nasekanej kapusty, ktorá je zmiešaná s zemiakmi a bylinkami. Smaženie v rúre je zdravšou alternatívou k klasickému smaženiu na panvici, pričom si karbanátky zachovávajú chrumkavú konzistenciu a bohatú chuť. Podávajú sa skvele s jogurtovým dipom alebo šalátom, čo z nich robí ideálnu voľbu pre lahodný a výživný pokrm.