Kapustové karbanátky (kelové) smažené v rúre

Kapustové karbanátky (kelové) smažené v rúre
Doba prípravy: 40 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Kapustové karbanátky sa dajú urobiť ako s mäsom, tak aj bez neho. Skvele chutia s kúskom údeniny alebo saláma. Ak ste ich doteraz nemali možnosť ochutnať, tak…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 hlávka kapusty
4-5 vajec
300 g mäkkej údeniny
1 cibuľa
5 strúčikov cesnaku
strúhanka
majorán
soľ
olej

Postup varenia podľa receptu

Predhrejeme rúru na 180 °C.

Kapustovú hlávku najprv krátko povaríme vo vode. Po jej vybratí odstránime stred a silnejšie žily. Následne kapustu nakrájame na tenké prúžky a vymačkáme z nej vodu.

K zeleru nasekáme cibuľu a údeninu, prelisujeme cesnak a pridáme vajce.

Pridáme majoránku a osolíme, ale so soľou buďte opatrní, pretože tam je cesnak. Ak je zmes veľmi vlhká, vmiešame asi 2 lyžice strúhanky.

Vytvárame karbanátky, obalíme ich v strúhanke a tvarujeme.

Na plech alebo pekáč dáme papier na pečenie, ktorý potrieme olejom. Na papier umiestnime karbanátky a potrieme ich dvoma polievkovými lyžicami oleja.

Vložíme do predhriatej rúry na 20 minút, potom karbanátky otočíme a pečieme ešte ďalších 20 minút.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kapustové karbanátky (kelové) smažené v rúre

Kapustové karbanátky, tiež známe ako kelové, sú vynikajúcou vegetariánskou voľbou, hodia sa ako zdravý snack alebo hlavný chod. Tieto karbanátky sa pripravujú z jemne nasekanej kapusty, ktorá je zmiešaná s zemiakmi a bylinkami. Smaženie v rúre je zdravšou alternatívou k klasickému smaženiu na panvici, pričom si karbanátky zachovávajú chrumkavú konzistenciu a bohatú chuť. Podávajú sa skvele s jogurtovým dipom alebo šalátom, čo z nich robí ideálnu voľbu pre lahodný a výživný pokrm.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (70 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Zeleninové
Tag: obed, ľahké, bežný deň, večera, slané, lacné, česká, ľahký, pečenie, zeleninové jedlá, kel

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kapustové karbanátky (kelové) smažené v rúre.

Pridať komentár