Chlpaté knedlíky s kapustou a údeným

Zemiakové knedle, známe ako chlpaté, patria k tradičným českým pokrmom. Výborne sa hodia k kapuste, údenému mäsu a sú posypané...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
400 g surových zemiakov
400 g varených zemiakov
2 vajcia
2 väčšie cibule
hrubá múka (podľa potreby)
majoránka
soľ
1 strúčik cesnaku
kapusta
mletý kmín
údené mäso
Postup varenia podľa receptu
Zemiaky ošúpeme, nastrúhame a potom ich necháme odkvapkať v sitku.
Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame, potom ich zmiešame so syrovými zemiakmi, pridáme vajce, rascu, prelisovaný cesnak, majoránku a osolíme.
Pridáme múku a vypracujeme hustú hmotu.
Knödely tvoríme pomocou dvoch lyžíc, ktoré predtým namočíme, aby sa cesto nelepilo, a potom ich varíme vo osolenej vode približne 12 minút.
Medzitým oškrabeme cibuľu, nasekáme ju na malé kúsky a časť zľahka osmažíme na rozohratom oleji v hrnci, kým nezíska zlatavú farbu.
Primiešame kapustu, pridáme rascu a trochu vody, potom varíme po dobu 30 minút.
Druhú polovicu cibule osmažíme na panvici a servírujeme s údeným mäsom na tanieri.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Chlpaté knedlíky s kapustou a údeným
Chlpaté knedlíky s kyslou kapustou a údeným mäsom sú tradičné české jedlo, ktoré poteší chuťové poháriky mnohých milovníkov domácej kuchyne. Tieto knedlíky, vyrobené z zemiakového cesta, majú charakteristickú nadýchanú konzistenciu a sú zvyčajne podávané s kyslou kapustou a kusmi údeného mäsa. Kombinácia jemnej chuti knedlíkov s kyslou kapustou a slaným údeným vytvára dokonalú harmóniu chutí. Tento pokrm je obľúbený najmä v chladnejších mesiacoch, keď zahreje nielen telo, ale aj dušu.