Chlpaté knedlíky s kapustou a údeným

Chlpaté knedlíky s kapustou a údeným
Doba prípravy: 25 minút
Doba varenia: 35 minút
Porcie: 6

Zemiakové knedle, známe ako chlpaté, patria k tradičným českým pokrmom. Výborne sa hodia k kapuste, údenému mäsu a sú posypané...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

400 g surových zemiakov
400 g varených zemiakov
2 vajcia
2 väčšie cibule
hrubá múka (podľa potreby)
majoránka
soľ
1 strúčik cesnaku
kapusta
mletý kmín
údené mäso

Postup varenia podľa receptu

Zemiaky ošúpeme, nastrúhame a potom ich necháme odkvapkať v sitku.

Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame, potom ich zmiešame so syrovými zemiakmi, pridáme vajce, rascu, prelisovaný cesnak, majoránku a osolíme.

Pridáme múku a vypracujeme hustú hmotu.

Knödely tvoríme pomocou dvoch lyžíc, ktoré predtým namočíme, aby sa cesto nelepilo, a potom ich varíme vo osolenej vode približne 12 minút.

Medzitým oškrabeme cibuľu, nasekáme ju na malé kúsky a časť zľahka osmažíme na rozohratom oleji v hrnci, kým nezíska zlatavú farbu.

Primiešame kapustu, pridáme rascu a trochu vody, potom varíme po dobu 30 minút.

Druhú polovicu cibule osmažíme na panvici a servírujeme s údeným mäsom na tanieri.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Chlpaté knedlíky s kapustou a údeným

Chlpaté knedlíky s kyslou kapustou a údeným mäsom sú tradičné české jedlo, ktoré poteší chuťové poháriky mnohých milovníkov domácej kuchyne. Tieto knedlíky, vyrobené z zemiakového cesta, majú charakteristickú nadýchanú konzistenciu a sú zvyčajne podávané s kyslou kapustou a kusmi údeného mäsa. Kombinácia jemnej chuti knedlíkov s kyslou kapustou a slaným údeným vytvára dokonalú harmóniu chutí. Tento pokrm je obľúbený najmä v chladnejších mesiacoch, keď zahreje nielen telo, ale aj dušu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (32 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Zeleninové
Tag: restovanie, varenie, obed, sviatočné / nedeľné, bežný deň, slané, česká, slovenská, zemiakové jedlá, prílohy, jesenné, zimné recepty, kapusta, stredne náročný, iné mäso, kyslé, fašiangy

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Chlpaté knedlíky s kapustou a údeným.

Pridať komentár