Chlpaté knedlíky

Tradičný český pokrm, ktorý sa nachádza na pomedzí zemiakových knedlíkov a halušiek. Ako to, že sa týmto knedlíkom hovorí chlpaté? Odpoveď spočíva v tom…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Knedle
400 g varených zemiakov
500 g surových zemiakov
200 g hrubej múky
1 vajce
soľ
Kapusta
1 pohár kyslej kapusty
1 cibuľa
1 lyžica hladkej múky
olej (podľa potreby)
100 g kryštálového cukru
1 ošúpané rajče
1 štipka kmínu
1 štipka soli
Na dokončenie
500 g vareného údeného brucha
1 veľká cibuľa osmažená do zlatista
Postup varenia podľa receptu
Kapustu dáme na mierne osmaženú cibuľu, pridáme nakrájané rajče, rascu, cukor a soľ a chvíľu to restujeme.
Prilijeme trochu vody a dusíme do zmäknutia približne hodinu. Potom necháme odpariť všetku tekutinu, posypeme lyžicou hladkej múky a krátko ešte dusíme.
Uvarené zemiaky v mise rozmačkávame alebo nastrúhame.
Nastrúhame surové zemiaky a niekoľkokrát ich prepláchneme studenou vodou cez jemné sitko. Následne ich vymačkáme a zmiešame so zemiakmi, ktoré už sú uvarené.
Do zemiakovej hmoty vmiešame múku, vajce a soľ a vypracujeme pevné cesto.
Z cesta vytvárame malé guľôčky a varíme ich vo vriacej vode. Varenie trvá zhruba 8 minút.
Uvarené kusy vezmeme dierkovanou naberačkou a ihneď ich dáme do teplého kapusty.
Do zmesi pridáme nakrájané údené mäso a osmaženú cibuľu a dôkladne premiešame.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Chlpaté knedlíky
Chlpaté knedlíky sú tradičné české jedlo, ktoré sa vyznačuje nadýchanou, chlpatej štruktúrou. Tento pokrm sa vyrába z zemiakového cesta, ktoré sa zvyčajne tvorí z uvarených zemiakov, múky a vajec. Knedlíky sa varia vo vode a podávajú sa často ako príloha k mäsovým omáčkam, napríklad sviečkovej alebo hubovej. Ich charakteristická textura je výsledkom jemného mletia uvarených zemiakov, čo vytvára jedinečný zážitok pre milovníkov české kuchyne.