Chlpaté knedlíky

Chlpaté knedlíky
Doba prípravy: 30 minút
Doba varenia: 60 minút
Porcie: 1

Tradičný český pokrm, ktorý sa nachádza na pomedzí zemiakových knedlíkov a halušiek. Ako to, že sa týmto knedlíkom hovorí chlpaté? Odpoveď spočíva v tom…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

Knedle
400 g varených zemiakov
500 g surových zemiakov
200 g hrubej múky
1 vajce
soľ

Kapusta
1 pohár kyslej kapusty
1 cibuľa
1 lyžica hladkej múky
olej (podľa potreby)
100 g kryštálového cukru
1 ošúpané rajče
1 štipka kmínu
1 štipka soli

Na dokončenie
500 g vareného údeného brucha
1 veľká cibuľa osmažená do zlatista

Postup varenia podľa receptu

Kapustu dáme na mierne osmaženú cibuľu, pridáme nakrájané rajče, rascu, cukor a soľ a chvíľu to restujeme.

Prilijeme trochu vody a dusíme do zmäknutia približne hodinu. Potom necháme odpariť všetku tekutinu, posypeme lyžicou hladkej múky a krátko ešte dusíme.

Uvarené zemiaky v mise rozmačkávame alebo nastrúhame.

Nastrúhame surové zemiaky a niekoľkokrát ich prepláchneme studenou vodou cez jemné sitko. Následne ich vymačkáme a zmiešame so zemiakmi, ktoré už sú uvarené.

Do zemiakovej hmoty vmiešame múku, vajce a soľ a vypracujeme pevné cesto.

Z cesta vytvárame malé guľôčky a varíme ich vo vriacej vode. Varenie trvá zhruba 8 minút.

Uvarené kusy vezmeme dierkovanou naberačkou a ihneď ich dáme do teplého kapusty.

Do zmesi pridáme nakrájané údené mäso a osmaženú cibuľu a dôkladne premiešame.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Chlpaté knedlíky

Chlpaté knedlíky sú tradičné české jedlo, ktoré sa vyznačuje nadýchanou, chlpatej štruktúrou. Tento pokrm sa vyrába z zemiakového cesta, ktoré sa zvyčajne tvorí z uvarených zemiakov, múky a vajec. Knedlíky sa varia vo vode a podávajú sa často ako príloha k mäsovým omáčkam, napríklad sviečkovej alebo hubovej. Ich charakteristická textura je výsledkom jemného mletia uvarených zemiakov, čo vytvára jedinečný zážitok pre milovníkov české kuchyne.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (50 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Zeleninové
Tag: restovanie, varenie, obed, bežný deň, večera, slané, česká, slovenská, zemiakové jedlá, prílohy, kyslá kapusta, náročné, náročný, dusenie, iné mäso

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Chlpaté knedlíky.

Pridať komentár