Karfiolové karbonátky

Ak hľadáte nápad na rýchly a chutný bezmasý obed, ktorý pripravíte za menej ako hodinu, vyskúšajte nasledujúci recept na zlatisto opečené…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
700 g karfilu (bez stopky)
4 rožky (170 g)
200 ml mlieka
2 vajcia
2-3 lyžice hladkej múky
soľ
pepř
zelená petržlenová vňať
olej na vyprážanie
Postup varenia podľa receptu
Kvietok rozdelíme na malé kúsky, uvaríme vo slanej vode. Keď je hotový, preložíme ho na sitko, aby dobre odkvapkal a vychladol.
Kvietok najprv jemne nasekáme a vložíme do misy. Rohlíky nakrájame na malé kocky a namočíme ich do mlieka. Keď rohlíky nasiaknu mlieko, pridáme ich k kvietku. Následne pridáme vajce, múku, soľ, korenie a nasekanú petržlenovú vňať.
Vytvoríme placky a na panvici ich osmažíme na oleji z oboch strán do zlatista.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Karfiolové karbonátky
Osviežujúce a zdravé karfiolové karbonátky sú skvelou alternatívou k klasickým mäsovým jedlám. Vyrábajú sa z nasekaného uvareného karfiolu, ktorý je zmiešaný s vajcom, strúhankou a obľúbeným korením. Tieto karbonátky sú výborné ako samostatne, tak podávané s omáčkami alebo šalátom. Ich príprava je rýchla a jednoduchá, čo z nich robí ideálnu voľbu na chutný obed alebo večeru. Navyše sú skvelým spôsobom, ako zaimplementovať viac zeleniny do vášho jedálnička a potešiť celú rodinu.