Kedlubnové rizoto
Karfiol nakrájajte na malé kúsky a postupne ich rozmixujte, až získate štruktúru podobnú ryži alebo kuskusu. Na panvici usmažte osolené vajcia a potom ich odstavte z…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 menší karfiol
1 lyžička oleja
2-3 vajcia
štipka soli
olej na smaženie
1/2 malej jemne nakrájanej cibule
1/2 hrnčeka mrazenej hrášku a mrkvy (môžete nahradiť čerstvou)
2 strúčiky rozdrveného cesnaku
5 jarných cibuľiek
3 lyžičky sójovej omáčky
1 lyžička teriyaki omáčky
Postup varenia podľa receptu
Kvietok rozdeľte na malé kúsky. Potom ich postupne rozmixujte, až získate konzistenciu podobnú ryži alebo kuskusu.
Na panvici opražte vajíčka so soľou a potom ich zložte z ohňa.
Na woku zmiešajte olej s cibuľou, jarnou cibuľkou, hráškom, mrkvičkou a cesnakom.
Smažte približne 3 minúty, až zmäknú všetky prísady. Ak používate čerstvú mrkvu, nakrájajte ju na malé kocky a začnite s ňou, skôr než pridáte ostatné suroviny.
Pridajte do zeleniny ryžu z kvietku.
Pokvapkajte zmes sójovou a teriyaki omáčkou a za občasného miešania ju nechajte osmažiť.
Miešajte približne 10 minút, až kvietok získa chrumkavú textúru na povrchu a vo vnútri bude mäkký.
Do zmesi primiešajte uvarené vajíčka.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kedlubnové rizoto
Kvetákové rizoto je lahodné a zdravé vegetariánske jedlo, ktoré kombinuje jemnú chuť kvetáka s krémovou textúrou ryže. Príprava je jednoduchá – najprv sa osmahnú cibule a cesnak, potom sa pridá ryža a kveták. Všetko sa pomaly varí v vývare, kým ryža nezmäkne a nezíska bohatú chuť. Na záver sa pridáva parmezán alebo iný syr pre extra krémovitosť. Toto rizoto je ideálne ako hlavný chod alebo ľahká večera, ktorú si obľúbi celá rodina.
Tomáš Rohlena