Kedlubnové rizoto

Karfiol nakrájajte na malé kúsky a postupne ich rozmixujte, až získate štruktúru podobnú ryži alebo kuskusu. Na panvici usmažte osolené vajcia a potom ich odstavte z…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 menší karfiol
1 lyžička oleja
2-3 vajcia
štipka soli
olej na smaženie
1/2 malej jemne nakrájanej cibule
1/2 hrnčeka mrazenej hrášku a mrkvy (môžete nahradiť čerstvou)
2 strúčiky rozdrveného cesnaku
5 jarných cibuľiek
3 lyžičky sójovej omáčky
1 lyžička teriyaki omáčky
Postup varenia podľa receptu
Kvietok rozdeľte na malé kúsky. Potom ich postupne rozmixujte, až získate konzistenciu podobnú ryži alebo kuskusu.
Na panvici opražte vajíčka so soľou a potom ich zložte z ohňa.
Na woku zmiešajte olej s cibuľou, jarnou cibuľkou, hráškom, mrkvičkou a cesnakom.
Smažte približne 3 minúty, až zmäknú všetky prísady. Ak používate čerstvú mrkvu, nakrájajte ju na malé kocky a začnite s ňou, skôr než pridáte ostatné suroviny.
Pridajte do zeleniny ryžu z kvietku.
Pokvapkajte zmes sójovou a teriyaki omáčkou a za občasného miešania ju nechajte osmažiť.
Miešajte približne 10 minút, až kvietok získa chrumkavú textúru na povrchu a vo vnútri bude mäkký.
Do zmesi primiešajte uvarené vajíčka.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kedlubnové rizoto
Kvetákové rizoto je lahodné a zdravé vegetariánske jedlo, ktoré kombinuje jemnú chuť kvetáka s krémovou textúrou ryže. Príprava je jednoduchá – najprv sa osmahnú cibule a cesnak, potom sa pridá ryža a kveták. Všetko sa pomaly varí v vývare, kým ryža nezmäkne a nezíska bohatú chuť. Na záver sa pridáva parmezán alebo iný syr pre extra krémovitosť. Toto rizoto je ideálne ako hlavný chod alebo ľahká večera, ktorú si obľúbi celá rodina.