Rizoto s cuketou a šampiňónmi
Jednoduché rizoto s cuketou a hubami príjemne vonia po cesnaku a bylinkách. Je to skvelá voľba na obed alebo večeru, ktorú pripravíte za niečo málo cez…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
120 g ryže
350 g cukety
5 väčších žampiónov
1 malá cibuľa
zeleninový vývar (alebo hydinový)
olivový olej
1 štipka soli
mletý čierny korenie
1-2 strúčiky cesnaku
bazalka
petžlenová vňať
tružková cibuľka
parmezán (na posypanie)
Postup varenia podľa receptu
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme prepláchnutú ryžu a chvíľu ju opečieme. Potom podľa potreby pridáme vývar a dusíme, kým ryža nie je mäkká.
Medzitým na oleji osmažíme nakrájané huby na hrubšie plátky, osolíme ich a opékame, až budú skoro mäkké.
Následne primiešame nastrúhanú cuketu, prelisovaný cesnak, korenie a soľ.
Ešte chvíľu povaríme, aby cuketa zostala krehká.
Pridáme bylinky, ktoré vyberieme podľa chuti, a premiešame ich s ryžou.
Na tanier dáme nastrúhaný parmezán a servírujeme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rizoto s cuketou a šampiňónmi
Risoto s cuketou a šampiňónmi je lahodné a výživné jedlo, ktoré poteší každého milovníka talianskej kuchyne. Krémová textura risota sa dokonale snúbi s jemnou chuťou cukety a lahodnými šampiňónmi. Príprava je jednoduchá a rýchla, čo z tohto pokrmu robí ideálnu voľbu na večeru po náročnom dni. Môžete pridať aj parmezán na zvýraznenie chuti. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj zdravý, keďže obsahuje množstvo zeleniny a je skvelým zdrojom vlákniny.
Tomáš Rohlena