Bruschetta

Bruschetta
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Krajíčky bieleho chleba opečieme na grile z oboch strán do zlatista a potom ich potrieme cesnakom. Rajčatá nakrájame na malé kúsky a cesnak na tenké plátky, posypeme…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

200 g paradajok
1 štipka oregána alebo bazalky
4 strúčiky cesnaku
4 krajce bieleho chleba
olivový olej
soľ

Postup varenia podľa receptu

Plátky bieleho chleba ogrilujeme z oboch strán dozlatista a potrieme cesnakom.

Rajčiny nakrájame na malé kusy, cesnak na tenké plátky, pridáme oregano, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a všetko premiešame. Takto pripravené rajčiny položíme na opečený chlieb.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Bruschetta

Bruschetta je tradičný taliansky pokrm, ktorý sa skladá z grilovaného chleba, zvyčajne z ciabatté, potretého olivovým olejom a cesnakom. Najčastejšie sa podáva s čerstvými rajčinami, bazalkou a balzamikovým octom. Táto jednoduchá, ale chutná predjedlo je obľúbená po celom svete vďaka svojej osviežujúcej chuti a ľahkej príprave. Bruschetta je skvelou voľbou na letné večery a často sa podáva na rôznych oslavách a stretnutiach s priateľmi.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (33 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Zeleninové
Tag: grilovanie, paradajky, občerstvenie, ľahké, bežný deň, večera, slané, ľahký, pre začiatočníkov, letné recepty, bezmäsité jedlá, do 20 minút, vegetarianské, predjedlá, zeleninové jedlá, vegánske, teplé, talianska

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Bruschetta.

Pridať komentár