Bruschetta

Krajíčky bieleho chleba opečieme na grile z oboch strán do zlatista a potom ich potrieme cesnakom. Rajčatá nakrájame na malé kúsky a cesnak na tenké plátky, posypeme…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
200 g paradajok
1 štipka oregána alebo bazalky
4 strúčiky cesnaku
4 krajce bieleho chleba
olivový olej
soľ
Postup varenia podľa receptu
Plátky bieleho chleba ogrilujeme z oboch strán dozlatista a potrieme cesnakom.
Rajčiny nakrájame na malé kusy, cesnak na tenké plátky, pridáme oregano, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a všetko premiešame. Takto pripravené rajčiny položíme na opečený chlieb.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Bruschetta
Bruschetta je tradičný taliansky pokrm, ktorý sa skladá z grilovaného chleba, zvyčajne z ciabatté, potretého olivovým olejom a cesnakom. Najčastejšie sa podáva s čerstvými rajčinami, bazalkou a balzamikovým octom. Táto jednoduchá, ale chutná predjedlo je obľúbená po celom svete vďaka svojej osviežujúcej chuti a ľahkej príprave. Bruschetta je skvelou voľbou na letné večery a často sa podáva na rôznych oslavách a stretnutiach s priateľmi.