Cuketa plnenka

S letnou sezónou prichádza aj čas na zber cukiet, ktoré je možné v kuchyni využiť mnohými spôsobmi. Cuketová nádivka s údeným mäsom je chuťovo bohatá a…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 cukety strednej veľkosti
150 g tvrdého syra
1 čerstvá paprika
150 g údeného mäsa
jarna cibuľka
1 kyslá smotana
4 vajcia
korenie na zeleninu
soľ
mletý čierny korenie
cesnak
hladká múka podľa potreby
1 prášok do pečiva
100 g anglickej slaniny
trochu sadla
Postup varenia podľa receptu
Cuketu nasekáme na hrubé kousky a vytlačíme z nej prebytočnú vodu.
Syr nakrájame na hrubé kúska. Papriku jemne nasekáme spolu so údeným mäsom a jarou cibuľkou. Anglickú slaninu pokrájame na malé kúsky.
Zmiešame cuketu, syr, papriku, údené mäso a jarú cibuľku.
Smetanu zmiešame so žĺtkami a zeleninovým korením. Pridáme do zmesi, osolíme, okoreníme a prípadne pridáme prelisovaný cesnak.
Zahustíme hladkou múkou zmiešanou s práškom do pečiva. Na záver jemne pridáme sneh z bielkov.
Pekáč potrieme sadlom. Naň rovnomerne rozložíme pripravenú zmes a na vrch posypeme anglickou slaninou.
Rúru predhrejeme na 180 °C a pečieme asi 30 minút.
Akonáhle sa nádivka na povrchu prepečie, potrieme ju sadlom, aby získala peknú farbu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cuketa plnenka
cuketová nádivka je lahodný pokrm, ktorý spája čerstvú cuketu s jemným cestovinovým základom. Táto vysoko výživná zmes je obohatená o bylinky, ako je petržlen a majoránka, ktoré dodávajú jedlu sviežu chuť. Na prípravu sa často používajú aj vajíčka a syr, čo nádivke dáva krémovú textúru. Cuketová nádivka je ideálna ako hlavné jedlo alebo príloha, a je populárna najmä v letných mesiacoch, keď je cuketa čerstvá a chutná. Je to jednoduchý a zdravý pokrm, ktorý poteší celú rodinu.