Smažený patizón

Nenápadné „lietajúce taniere“ na našich záhradkách sú skvelou a chutnou surovinou do kuchyne, ktorá má dôležité zdravotné prínosy.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 patizón
hladká múka (podľa potreby)
1-2 vajíčka
strúhanka (podľa potreby)
soľ
Postup varenia podľa receptu
Patizón nakrájame na tenké plátky, olúpeme a posypeme soľou. Položíme ho na sitko a necháme ho stáť, aby sa zbavil nadbytočnej vody. Môžeme ho takto nechať kľudne pol hodiny.
Následne obalíme každú placku v trojobale a smažíme ich na horúcom oleji, kým nezískajú zlatistú farbu.
Po usmažení pokládame na papierový obrúsok, aby odkvapkal nadbytočný tuk. Najlepšie je podávať s zemiakom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Smažený patizón
Vyprážaný patizón je obľúbený pokrm, ktorý sa dokáže postarať o skvelé chuťové zážitky. Tento zeleninový pokrm sa pripravuje z mladých patizónov, ktoré sa nakrájajú na plátky, obalia v strúhanke a potom sa vyprážajú na panvici s horúcim olejom. Výsledkom je chuťovo vynikajúci, chrumkavý a zlatistý pokrm, ideálny ako predkrm alebo samostatné jedlo. Vyprážaný patizón skvele ladí s čerstvým dipom, ako je jogurtový alebo cesnakový, a je obľúbený ako medzi dospelými, tak deťmi.