Smažený patizón

Smažený patizón
Doba prípravy: 30 minút
Doba varenia: 10 minút
Porcie: 6

Nenápadné „lietajúce taniere“ na našich záhradkách sú skvelou a chutnou surovinou do kuchyne, ktorá má dôležité zdravotné prínosy.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 patizón
hladká múka (podľa potreby)
1-2 vajíčka
strúhanka (podľa potreby)
soľ

Postup varenia podľa receptu

Patizón nakrájame na tenké plátky, olúpeme a posypeme soľou. Položíme ho na sitko a necháme ho stáť, aby sa zbavil nadbytočnej vody. Môžeme ho takto nechať kľudne pol hodiny.

Následne obalíme každú placku v trojobale a smažíme ich na horúcom oleji, kým nezískajú zlatistú farbu.

Po usmažení pokládame na papierový obrúsok, aby odkvapkal nadbytočný tuk. Najlepšie je podávať s zemiakom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Smažený patizón

Vyprážaný patizón je obľúbený pokrm, ktorý sa dokáže postarať o skvelé chuťové zážitky. Tento zeleninový pokrm sa pripravuje z mladých patizónov, ktoré sa nakrájajú na plátky, obalia v strúhanke a potom sa vyprážajú na panvici s horúcim olejom. Výsledkom je chuťovo vynikajúci, chrumkavý a zlatistý pokrm, ideálny ako predkrm alebo samostatné jedlo. Vyprážaný patizón skvele ladí s čerstvým dipom, ako je jogurtový alebo cesnakový, a je obľúbený ako medzi dospelými, tak deťmi.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 3.9/5 (29 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Zeleninové
Tag: Zelenina, obed, ľahké, rýchle, bežný deň, večera, lacné, česká, ľahký, letné recepty, bezmäsité jedlá, vyprážanie, vegetarianské, zeleninové jedlá

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Smažený patizón.

Pridať komentár