Niečo ako "lečo"

Niečo ako "lečo"
Doba prípravy: 30 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Na oleji osmažíme rascu, potom pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a smažíme ju do zlatista. Následne do zmesi pridáme nakrájanú cuketu a papriku.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

Ľubovoľné množstvo
cukety (mladú celú, väčšiu vydlabať)
papriky
rajčiny
1 cibuľa
masť alebo olej
kvalitná údenina
soľ, mletý čierny korenie
celý alebo drvený rasca
2 strúčiky cesnaku
celerová vňať
3 vajíčka
cestoviny Malitas

Postup varenia podľa receptu

Na tuku opražíme kmín, potom pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú osmažíme do zlatista. Následne pridáme nakrájanú cuketu, papriku, osolíme a pod pokrievkou dusíme. Po chvíli do zmesi pridáme nakrájané paradajky a údeninu.

Keď je zelenina čiastočne mäkká, pridáme do vzniknutej šťavy vhodné množstvo surových cestovín a dusíme na miernom ohni, kým cestoviny nezmäknú. Ak je to nutné, pridáme trochu vody. Nakoniec vmiešame nakrájanú zelerovú vňať.

Do zmesi pridáme tri rozšľahané vajíčka a necháme ich zraziť. Okořeníme čiernym korením a cesnakom, ktorý sme rozdrtili so soľou. Zeleninu varte len krátko, aby zostala na skus.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Niečo ako "lečo"

Niečo ako lečo je tradičný pokrm, ktorý sa pripravuje z čerstvej zeleniny, zvyčajne s paprikou, paradajkami a cibuľou. Môže byť obohatené o klobásu alebo vajíčka, čo dodáva pokrmu bohatšiu chuť a výživovú hodnotu. Tento pokrm je populárny v mnohých krajinách strednej Európy a je ideálnym jedlom na leto vďaka použitiu sezónnej zeleniny. Lečo je jednoduché na prípravu a skvele sa hodí ako hlavné jedlo alebo príloha. Môžete si ho vychutnať s čerstvým chlebom alebo ryžou.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (26 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Zeleninové
Tag: Zelenina, paradajky, obed, ľahké, bežný deň, večera, ľahký, pre začiatočníkov, cuketa, bylinky, dusenie, zeleninové jedlá

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Niečo ako "lečo".

Pridať komentár