Niečo ako "lečo"

Na oleji osmažíme rascu, potom pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a smažíme ju do zlatista. Následne do zmesi pridáme nakrájanú cuketu a papriku.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Ľubovoľné množstvo
cukety (mladú celú, väčšiu vydlabať)
papriky
rajčiny
1 cibuľa
masť alebo olej
kvalitná údenina
soľ, mletý čierny korenie
celý alebo drvený rasca
2 strúčiky cesnaku
celerová vňať
3 vajíčka
cestoviny Malitas
Postup varenia podľa receptu
Na tuku opražíme kmín, potom pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú osmažíme do zlatista. Následne pridáme nakrájanú cuketu, papriku, osolíme a pod pokrievkou dusíme. Po chvíli do zmesi pridáme nakrájané paradajky a údeninu.
Keď je zelenina čiastočne mäkká, pridáme do vzniknutej šťavy vhodné množstvo surových cestovín a dusíme na miernom ohni, kým cestoviny nezmäknú. Ak je to nutné, pridáme trochu vody. Nakoniec vmiešame nakrájanú zelerovú vňať.
Do zmesi pridáme tri rozšľahané vajíčka a necháme ich zraziť. Okořeníme čiernym korením a cesnakom, ktorý sme rozdrtili so soľou. Zeleninu varte len krátko, aby zostala na skus.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Niečo ako "lečo"
Niečo ako lečo je tradičný pokrm, ktorý sa pripravuje z čerstvej zeleniny, zvyčajne s paprikou, paradajkami a cibuľou. Môže byť obohatené o klobásu alebo vajíčka, čo dodáva pokrmu bohatšiu chuť a výživovú hodnotu. Tento pokrm je populárny v mnohých krajinách strednej Európy a je ideálnym jedlom na leto vďaka použitiu sezónnej zeleniny. Lečo je jednoduché na prípravu a skvele sa hodí ako hlavné jedlo alebo príloha. Môžete si ho vychutnať s čerstvým chlebom alebo ryžou.