Zapečené zemiaky so syrom, pórkom, šunkou a krkovičkou

Olúpané zemiaky nakrájame na kolieska. Do zapekacej misy dáme niekoľko koliesok zemiakov, osolíme a okoreníme. Potom postupne pridávame šunku a pór.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kg zemiakov
20 dkg šunky
20 dkg valašskej krkovičky
20 dkg eidamu (nakrájaného na plátky)
pórek
soľ
korenie
šľahačková smotana
Postup varenia podľa receptu
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Do zapekacej nádoby dáme niekoľko plátkov zemiakov, dochutíme soľou a korením.
Postupne na seba vrstievame šunku, nakrájanú pórek, krkovičku a eidam, čím vytvoríme tri vrstvy.
Polijeme to šľahačkovou smotanou.
Vložíme do rúry, ktorú sme predtým predhriali, a pečieme asi 45 minút, alebo kým syr na vrchu nezíska hnedú a chrumkavú kôrku.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zapečené zemiaky so syrom, pórkom, šunkou a krkovičkou
Zapečené zemiaky so syrom, pórkom, šunkou a krkovičkou sú delikatesou, ktorá poteší vaše chuťové pohárky. Tento lahodný pokrm sa skladá z jemných zemiakov, ktoré sú vrstvené s nastrúhaným syrom, aromatickým pórkom a kúskami šunky a krkovičky, čo prináša perfektnú kombináciu chutí. Všetko je zapečené do zlata, čím vzniká chrumkavý povrch a krémová náplň. Ideálne ako sýty obed alebo večera, ktorá zahreje a uspokojí aj náročných strávnikov.