Brokolicové karbanátky - pečené

Brokolica je skvelá zelenina, z ktorej sa dajú vytvoriť rôzne chutné jedlá s významnými zdravotnými prínosmi. Pečené brokolicové karbanátky podávané…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kg brokolice (2 celé)
2 mrkvy
3 vajcia
1 cibuľa
1 veľký strúčik cesnaku
strúhanka (alebo kukuričná krupica)
olivový olej
soľ
Postup varenia podľa receptu
Predhrejeme trúbu na 180 °C.
Cibuľu jemne nakrájame a mrkvu nastrúhame na malom strúhadle.
Omytú brokolicu rozdelíme na ružičky a varíme ju v pare, kým nezmäkne.
Na panvici na troške oleja osmažíme cibuľu a potom ju odložíme.
Uvarenú a vychladnutú brokolicu nakrájame na malé kúsky a zmiešame s jemne nastrúhanou mrkvou.
Primiešame vajce, rozmačkaný cesnak a osmaženú cibuľu. Osolíme, premiešame a v prípade potreby prisypeme buď strúhanku, alebo kukuričnú krupicu, aby sme zmes zahustili.
Z zmesi v ruke vytvoríme drobné karbanátky, ktoré umiestnime na plech vyložený papierom na pečenie.
Dáme do predhriatej trúby a pečieme pri 180 °C približne 30 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Brokolicové karbanátky - pečené
Brokolicové karbanátky sú lahodným a zdravým jedlom, ideálnym pre vegetariánov aj pre tých, ktorí chcú obohatiť svoj jedálniček o zeleninu. Príprava je jednoduchá – brokolica sa varí, naseká a zmieša s strúhankou, vajcami a korením. Následne sa karbanátky formujú a pečú v rúre, čo zabezpečuje chrumkavú textúru bez nadmerného tuku. Servírujte ich s jogurtovým dipom alebo šalátom a vychutnajte si chutnú a výživnú alternatívu k tradičným mäsovým karbanátkom. Skvelé ako hlavné jedlo alebo ako desiata!