Zemiakovo-mrkvové placky

Smažené placky z zemiakov a mrkvy sú skvelou prílohou, ale dajú sa jesť aj samostatne. Majú vynikajúcu chuť, pričom najlepšie chutili čerstvo pripravené.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
6 väčších zemiakov
3 mrkvy
2 vajcia
Podľa potreby
hladká múka
strúhaný syr (nemusí byť)
soľ
olej na vyprážanie
Postup varenia podľa receptu
Olúpeme zemiaky a mrkvu a jemne ich nastrúhame.
Do misy vložíme múku, nastrúhaný syr, pridáme vajce a dochutíme soľou a korením.
Zmiešame ingrediencie a z tejto zmesi vytvoríme placky, ktoré osmažíme na horúcom oleji do zlatej farby.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakovo-mrkvové placky
Bramborovo-mrkvové placky sú chutným a výživným jedlom, ktoré kombinuje jemnú chuť zemiakov a nasladlú mrkvu. Tento jednoduchý recept je ideálny ako rýchla večera alebo desiata a môžete ich podávať s jogurtovým dipom alebo zeleninovým šalátom. Placky sa ľahko pripravujú, stačí nastrúhať zemiaky a mrkvu, zmiešať ich s vajíčkom a múkou, a potom orestovať na panvici do zlata. Sú skvelou voľbou pre vegetariánov a deti, a navyše umožňujú kreativitu s rôznymi bylinkami a koreninami.