Zemiakovo-mrkvové placky

Zemiakovo-mrkvové placky
Doba prípravy: 15 minút
Doba varenia: 20 minút
Porcie: 3

Smažené placky z zemiakov a mrkvy sú skvelou prílohou, ale dajú sa jesť aj samostatne. Majú vynikajúcu chuť, pričom najlepšie chutili čerstvo pripravené.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

6 väčších zemiakov
3 mrkvy
2 vajcia
Podľa potreby
hladká múka
strúhaný syr (nemusí byť)
soľ
olej na vyprážanie

Postup varenia podľa receptu

Olúpeme zemiaky a mrkvu a jemne ich nastrúhame.

Do misy vložíme múku, nastrúhaný syr, pridáme vajce a dochutíme soľou a korením.

Zmiešame ingrediencie a z tejto zmesi vytvoríme placky, ktoré osmažíme na horúcom oleji do zlatej farby.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakovo-mrkvové placky

Bramborovo-mrkvové placky sú chutným a výživným jedlom, ktoré kombinuje jemnú chuť zemiakov a nasladlú mrkvu. Tento jednoduchý recept je ideálny ako rýchla večera alebo desiata a môžete ich podávať s jogurtovým dipom alebo zeleninovým šalátom. Placky sa ľahko pripravujú, stačí nastrúhať zemiaky a mrkvu, zmiešať ich s vajíčkom a múkou, a potom orestovať na panvici do zlata. Sú skvelou voľbou pre vegetariánov a deti, a navyše umožňujú kreativitu s rôznymi bylinkami a koreninami.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (34 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Zeleninové
Tag: Zelenina, obed, ľahké, rýchle, bežný deň, večera, lacné, česká, ľahký, do 30 minút, slovenská, zemiakové jedlá, prílohy, zemiakové, bezmäsité jedlá, vyprážanie, jesenné, zimné recepty, vegetarianské, zeleninové jedlá, zeleninové prílohy

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Zemiakovo-mrkvové placky.

Pridať komentár