Cuketa plnené kuskusom a tofu

Cuketu dôkladne opláchneme, rozrežeme ju na polovicu a vyberieme dužinu. Kuskus uvaríme podľa inštrukcií (prelejeme ho vriacou vodou s trochou vegety a necháme chvíľu stáť, aby nabobtnal). Do kuskusu…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 menšia cuketa
1/2 šálky kuskusu
100 g tofu (použila som lahôdkové)
pažítka
vegeta
bylinková soľ
sója omáčka
olivový olej
Postup varenia podľa receptu
Cuketu očistíme, rozrežeme ju na polovicu a vyberieme jej stred.
Kuskus uvaríme podľa pokynov, teda zalejeme ho horúcou vodou s trochou vegety a necháme ho napučať.
Do kuskusu pridáme nakrájané tofu na malé kocky a jemne nasekanú pažítku.
Primiešame lyžičku olivového oleja a lyžičku sójovej omáčky.
Vydlabané cukety posolíme bylinkovou soľou a naplníme ich.
Vložíme do rúry na upečenie a servírujeme so zeleninovým garnýrom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cuketa plnené kuskusom a tofu
Cuketa plnená kuskusom a tofu je chutné a výživné vegetariánske jedlo, ktoré kombinuje ľahkosť cukety s výdatnými ingredienciami. Cuketa sa najprv rozkrojí a vyčistí, potom sa naplní zmesou z jemného kuskusu, marinovaného tofu a rôznymi bylinkami. Tento pokrm je ideálny ako zdravý obed alebo večera, plná bielkovín a vlákniny. Pečením sa všetky chute spoja a vytvoria dokonalý zážitok pre milovníkov zeleniny a zdravej stravy. Navyše ide o jednoduchý a rýchly recept, ktorý poteší celú rodinu.