Dušené kapustičky s brokolicou

Dušené kapustičky s brokolicou
Doba prípravy: 25 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 3

Sto gramov masla alebo pečivového tuku, sto až dvesto gramov anglickej slaniny nakrájanej na prúžky, jedna veľká cibuľa nakrájaná na väčšie kocky, ktorú je treba na hlbokej panvici osmažiť do sklovita.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

100 g masla alebo tuku na pečenie
100 – 200 g anglickej slaniny na nudličky
1 veľká cibuľa (na väčšie kocky)
1 veľkú mrkvu na nudličky
1/2 brokolice
500 g ružičkovej kapusty očistiť a krájať na ¼
1/2 hlávky cesnaku
2 dcl bieleho vína
soľ
pepper
125 ml
lyžička múky alebo hotovej jíšky (napr. Knorr)

Postup varenia podľa receptu

Na hlboké panvici si rozpustíme 100 g masla alebo pečného tuku. Pridáme 100 až 200 g anglickej slaniny nakrájanej na prúžky a orestujeme. Potom pridáme jednu veľkú cibuľu nakrájanú na hrubšie kocky a necháme ju zesklovatieť. Nakoniec pridáme jednu veľkú mrkvu nakrájanú na prúžky.

Na kusy nakrájajte stonky z polovice brokolice (rôžky si nechajte na koniec), 500 g kapustičiek očistite a rozpulte, a tiež zhruba štvrtinu hlavy cesnaku rozdrvenú plochou noža nasekajte na hrubo a pridajte.

Dusíme okolo 15 minút, potom pridáme 2 deci bieleho vína, ďalšiu vodu a mierne osolíme a okoreníme. Keď sú kapustičky mäkké, pridáme rôžky brokolice a opäť 1/4 hlavičky cesnaku a dusíme ďalších 5 minút.

Do 125 ml šľahačky pridajte lyžičku múky alebo hotovej jíšky (napríklad Knorr) a dobre premiešajte. Po zhruba 1-2 minútach je pokrm hotový. Podávajte posypané syrom podľa chuti alebo s varenými zemiakmi.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Dušené kapustičky s brokolicou

Dusené kapustičky s brokolicou sú vynikajúcou a zdravou prílohou, ktorá poteší každého milovníka zeleniny. Táto kombinácia týmto spôsobom zachováva živiny a umožňuje vyniknúť prirodzenej chuti oboch surovín. Kapustičky sú bohaté na vitamíny a minerály, zatiaľ čo brokolica pridáva svoju charakteristickú jemnosť. Jedlo je možné dochutiť cesnakom, citrónom alebo olivovým olejom, čo dodáva úžasnú hĺbku chuti. Je ideálne nielen ako príloha k mäsu, ale aj ako samostatný pokrm pre vegetariánov a veganov.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (28 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Zeleninové
Tag: Zelenina, obed, ľahké, bežný deň, večera, ľahký, brokolica, bezmäsité jedlá, jesenné, dusenie, zeleninové jedlá

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Dušené kapustičky s brokolicou.

Pridať komentár