Zemiakové krokety so syrom

Uvarené zemiaky olúpeme a, pokiaľ sú ešte teplé, nastrúhame. Pridáme soľ, vajce, múku, teplé mlieko a syr a všetko dobre premiešame. Vytvárame krokety, ktoré…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
6-8 uvarených zemiakov
10 dkg hrubej múky
2 vajcia
1/2 šálky mlieka
10 dkg strúhaného syra
soľ
tuk na vyprážanie
Postup varenia podľa receptu
Uvarené zemiaky olúpeme a nastrúhame, kým sú ešte teplé. Osolíme ich a pridáme vajce, múku, teplé mlieko a syr, ktoré dôkladne premiešame.
Pripravujeme krokety, ktoré osmažíme v horúcom oleji.
Môžeme ich podávať ako prílohu, napríklad ako malé krokety, alebo ako hlavné jedlo so špenátom a zeleninovým šalátom vo forme veľkých kroket. Namiesto syra môžeme tiež použiť salám na zmenu. Ak sa cesto pri tvarovaní lepí, posypeme ho múkou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakové krokety so syrom
Bramborové krokety so syrom sú vynikajúca pochúťka, ktorá spája mäkkú zemiakovú hmotu s roztopeným syrom vo vnútri. Tieto chrumkavé kúsky sa často podávajú ako príloha alebo samostatný pokrm, ideálne na párty či ako rýchla desiata. Krokety sa vyrábajú z varených zemiakov, ktoré sa zmiešajú s korením a syrom, potom sa obalia v strúhanke a usmažia do zlatista. Chuť zemiakov a syra sa skvele dopĺňa, čo z nich robí obľúbenú voľbu medzi deťmi aj dospelými.