Kveták a zemiaky zapekané s Hermelínom

Kveták a zemiaky zapekané s Hermelínom
Doba prípravy: 15 minút
Doba varenia: 30 minút
Porcie: 4

Kvietok možno pripraviť na mnoho rôznych spôsobov. Môžeme ho napríklad zapiecť spolu s zemiakmi, syrom, šunkou a cibuľou, preliať zmesou vajec a smotany a…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 malý karfiol
4-5 zemiakov
1 hermelín
1 červená cibuľa
100 g šunky (alebo anglickej slaniny)
150 ml smotany 12%
1 vajce
kúsok masla
strúhaný syr na posypanie
mletý kmín
soľ
mletý čierny korenie
1 štipka obľúbeného korenia (korenie na grilovanú zeleninu)

Postup varenia podľa receptu

Zemiaky a karfiol očistíme a nakrájame na zhruba rovnaké kusy.

Obe ingrediencie uvaríme v slanej vode zhruba 7-8 minút a potom ich necháme odkvapkať. Vývar si schováme na polievku.

Pekáč potrieme maslom a nakrájame syr a šunku na kúsky. Všetko vložíme do pekáča, pridáme cibuľu nakrájanú na prúžky a korenie. Všetko dobre premiešame.

V mise vyšľaháme vajcia so smotanou a nalejeme zmes do pekáča.

Pečieme bez zakrytia približne 10-15 minút a na záver posypeme syrom. Potom zapekáme dozlatista a okamžite servírujeme.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kveták a zemiaky zapekané s Hermelínom

Karfiol a zemiaky zapekané s Hermelínom je lahodné a sýte jedlo, ktoré poteší všetkých milovníkov syra. Táto kombinácia delikátneho karfiolu a mäkkých zemiakov je dokonalým základom pre smotanovú náplň. Hermelín sa pri pečení krásne topí a dodáva jedlu bohatú chuť a krémovú konzistenciu. Pečené pod zlatavou kôrkou sa hodí ako hlavné jedlo alebo príloha, ideálne pre rodinné večere alebo slávnostné príležitosti. Obohatí váš stôl o vynikajúcu úpravu zeleniny a syra.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (55 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Zeleninové
Tag: Zelenina, varenie, obed, ľahké, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, pečenie, zeleninové jedlá

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kveták a zemiaky zapekané s Hermelínom.

Pridať komentár