Kveták a zemiaky zapekané s Hermelínom

Kvietok možno pripraviť na mnoho rôznych spôsobov. Môžeme ho napríklad zapiecť spolu s zemiakmi, syrom, šunkou a cibuľou, preliať zmesou vajec a smotany a…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 malý karfiol
4-5 zemiakov
1 hermelín
1 červená cibuľa
100 g šunky (alebo anglickej slaniny)
150 ml smotany 12%
1 vajce
kúsok masla
strúhaný syr na posypanie
mletý kmín
soľ
mletý čierny korenie
1 štipka obľúbeného korenia (korenie na grilovanú zeleninu)
Postup varenia podľa receptu
Zemiaky a karfiol očistíme a nakrájame na zhruba rovnaké kusy.
Obe ingrediencie uvaríme v slanej vode zhruba 7-8 minút a potom ich necháme odkvapkať. Vývar si schováme na polievku.
Pekáč potrieme maslom a nakrájame syr a šunku na kúsky. Všetko vložíme do pekáča, pridáme cibuľu nakrájanú na prúžky a korenie. Všetko dobre premiešame.
V mise vyšľaháme vajcia so smotanou a nalejeme zmes do pekáča.
Pečieme bez zakrytia približne 10-15 minút a na záver posypeme syrom. Potom zapekáme dozlatista a okamžite servírujeme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kveták a zemiaky zapekané s Hermelínom
Karfiol a zemiaky zapekané s Hermelínom je lahodné a sýte jedlo, ktoré poteší všetkých milovníkov syra. Táto kombinácia delikátneho karfiolu a mäkkých zemiakov je dokonalým základom pre smotanovú náplň. Hermelín sa pri pečení krásne topí a dodáva jedlu bohatú chuť a krémovú konzistenciu. Pečené pod zlatavou kôrkou sa hodí ako hlavné jedlo alebo príloha, ideálne pre rodinné večere alebo slávnostné príležitosti. Obohatí váš stôl o vynikajúcu úpravu zeleniny a syra.