Plnené cukety mletým mäsom

Cuketu dobre umyjeme a potom ju pozdĺžne rozkrojíme. Vo vnútri vydlabeme dužinu lyžicou. Mleté mäso zmiešame so soľou, korením, drveným kmínom, vajcami a jemne nakrájanou cibuľou.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 stredná cuketa
500 g mletého mäsa
soľ
piper
drvená rasca
cesnakové grilovacie korenie
cibuľa
2 vajcia
slanina
smetana
10 dkg tvrdého syra
kečup
olej
Postup varenia podľa receptu
Umytú cuketu rozpolíme pozdĺžne a vydlabeme z nej dužinu. Mleté mäso zmiešame so soľou, korením, drveným kmínom, vajíčkami, nadrobno nakrájanou cibuľou a slaninou. Potom pridáme vajíčka a trochu hladkej múky, aby náplň lepšie držala pohromade.
Potom pridáme nakrájané dužiny vydlabaných cukiet aj semená a všetko dobre premiešame. Cukety osolíme, posypeme grilovacím korením a naplníme mäsovou zmesou. Následne ich dáme do pekáča vymazaného olejom.
Pečieme v predhriatej rúre na 190°C. Po tridsiatich minútach ich vytiahneme a potrieme povrch zmesou smotany, strúhaného syra a kečupu, potom ich vložíme späť do rúry a pečieme ešte 15 minút. Ako prílohu podávame varené zemiaky alebo ryžu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Plnené cukety mletým mäsom
Naplněné cukety mletým mäsom sú lahodným a zdravým jedlom, ktoré spája ľahkosť cukety a výraznú chuť mäsa. Príprava je jednoduchá; cukety sa nakrájajú na polovice a vydlabú, potom sa naplnia zmesou mletého mäsa, cibule, cesnaku a korenia. Po upečení v rúre získavajú jedlo zlatavú farbu a aromatickú vôňu. Tento pokrm je ideálny ako hlavné jedlo, ktoré poteší rodinu aj priateľov, a je ľahko variabilný podľa chuti. Podávať ho môžete s ryžou alebo čerstvým šalátom pre dokonalý zážitok.