Zemiakové placky s kapustou

Zemiakové placky boli kedysi pokrm pre chudobných, ale dnes sa stali lahôdkou pre mnohých. Podávané s kyslou kapustou a potreté sadlom...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 g kyslej kapusty
200 g hladkej múky
500 g varených zemiakov
100 g sadla
soľ
Postup varenia podľa receptu
Omyté zemiaky dáme do hrnca s vodou a varíme ich, kým nie sú mäkké, asi 25 minút. Po uvarení vodu scedíme a zemiaky necháme vychladnúť.
Kapustu dôkladne stlačíme a nakrájame na malé kúsky. Zemiaky z obalu odstránime a nastrúhame.
Zkombinujeme zemiaky s kapustou a múkou a vytvoríme cesto.
Z cesta vytvoríme placky, ktoré pečieme na suchej panvici alebo platni z oboch strán. Po upečení ich potrieme sadlom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakové placky s kapustou
BRAMBOROVÉ PLACKY SO KÝSKOVÝM ZELÍM SÚ TRADIČNÉ ČESKÉ JEDLO, KTORÉ POTESÍ KAŽDÉHO MILOVNÍKA CHUTNEJ A SYTEJ KUCHYNE. TIE PLACKY SA PRIPRAVUJÚ Z NASRÚHANEJ BRAMBOROV, KTORÉ SÚ ZMIEŠANÉ S MUŠKOU A SOĽOU, A KTORÉ SA NA PANVICI OPEČÚ DOZLATOVA. PODÁVAJÚ SA OBYČAJNE S KYSANÝM ZELÍM, KTORÉ DODÁVA POKRMU JEMNÚ KYSELosť A SVIEŽOSŤ. BRAMBOROVÉ PLACKY SO KÝSKOVÝM ZELÍM SÚ SKVELÝM VÝBEROM NIELEN NA OBED, ALE AJ AKO CHUTNÁ VEČERA, KTORÁ ZAHREJE A ZASÝTI. ICH JEDNODUCHOSŤ A LAHODNOSŤ ICH ROBÍ OBĽÚBENOU SÚČASŤOU ČESKÉHO KULINÁRSKEHO DEDIČSTVA.