Zapečená cuketa s kalerábmi a cibuľou
Najprv na masle opražíme červenú cibuľu nakrájanú na krúžky. Keď cibuľa začne mať naružovelú farbu, pridáme rozdrvený cesnak so soľou a papriku.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 menšia cuketa
1 stredne veľká kaleráb
2 menšie červené cibule
4-5 strúčikov cesnaku
1 lyžica masla
soľ
1 lyžička sladkej papriky
korenie
100 ml 12% smotany
zelenú petržlenovú vňať
maslo na vymazanie pekáča
Postup varenia podľa receptu
Najprv osmažíme na masle nakrájanú červenú cibuľu na kolieska. Keď cibuľa získa naružovelú farbu, pridáme rozdrvený cesnak so soľou, papriku, všetko premiešame a zložíme z platne.
Cuketu zbavíme šupky a nakrájame na približne 5 mm hrubé kolieska. Zelenú reďkev tiež ošúpeme a nakrájame na kolieska, ktoré majú asi 2 mm.
Maslom vymisere zapekaciu miskou a do nej pokladáme kolieska cukety, následne kolieska zelenej reďkovky. Osolíme, okoreníme a potrieme cibuľovou zmesou. Na vrch dáme opäť cuketu a zelenú reďkev a posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Umiestnime do vopred vyhriatej rúry na 200°C. Pečieme 20 minút, potom prilijeme smotanu a pokračujeme v pečení ďalších 20-25 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zapečená cuketa s kalerábmi a cibuľou
Zapečená cuketa s kadeřávom a cibuľou je vynikajúci zeleninový pokrm, ktorý v sebe kombinuje svieže chute a zdravé ingrediencie. Cuketa dodáva jemnosť a šťavnatosť, zatiaľ čo kadeřáv prináša chrumkavosť a mierne nasladlú chuť. Cibuľa potom všetko harmonicky dopĺňa svojou arómou a vytvára dokonalú rovnováhu. Tento pokrm je nielen lahodný, ale aj plný vitamínov a minerálov, čo z neho robí ideálnu voľbu pre ľahký obed alebo večeru. Zapečením sa všetky chute spoja a vytvoria tak skvelý gastronomický zážitok.
Tomáš Rohlena