Domáce zemiakové chipsy

Príprava domácich zemiakových chipsov je pomerne jednoduchá. A určite to prináša viac zábavy než len otvorenie vrecka s kupovanými chipsami.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
3 väčšie zemiaky
olej
soľ
mletá sladká paprika
Na omáčku
5 lyžíc smotanového jogurtu
pažítka
soľ
Postup varenia podľa receptu
Zemiaky dôkladne umyjeme, olúpeme a nakrájame na kolieska hrubé asi 5 mm. Potom ich potrieme olejom. Jednu polovicu zemiakov osolíme a druhú polovicu posypeme soľou a mletou paprikou.
Plátky zemiakov ochutené korením dáme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme ich v predhriatej rúre na 180 °C približne 15 minút.
Do misky vložíme jogurt, pridáme jemne nasekanú pažítku, všetko dôkladne premiešame a osolíme podľa chuti.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáce zemiakové chipsy
Domáce zemiakové chipsy sú skvelou pochúťkou, ktorú si ľahko pripravíte v pohodlí domova. Stačí len ošúpať zemiaky, nakrájať ich na tenké plátky a ochutiť soľou alebo korením podľa chuti. Pečením alebo vyprážaním dosiahnete chrumkavej textúry, ktorá poteší každého milovníka slaných snackov. Tieto chipsy sú zdravšou alternatívou k kupovaným variantom, keďže si môžete kontrolovať kvalitu ingrediencií. Navyše si ich môžete prispôsobiť podľa vlastných preferencií — od tradičnej soli po exotické chute. Užite si ich na filmovom večere alebo ako osviežujúci predkrm.