Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 1

Skúste pripraviť lahodné karbanátky bez mäsa z uvarenej kapusty. Stačí kapustu rozmixovať, pridať korenie, zahustiť strúhankou a osmažiť.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 väčšia kapusta
1-2 vajcia
4 strúčiky cesnaku
mletý korenie
soľ
strúhanka na zahuštenie
Podľa chuti
karfiol
mrkva
údené mäso
Na obalenie
hladká múka
vajce
strúhanka

Postup varenia podľa receptu

Kapustu uvaríme a potom ju necháme vychladnúť.

Kapustu rozmixujeme alebo pomelíme, potom pridáme vajce, korenie a cesnak. Taktiež môžeme primiešať uvarený karfiol, mrkvu alebo kúsok údeného mäsa.

Pridáme strúhanku, spracujeme do pevnej hmoty a uložíme na približne 30 minút do chladničky.

Ručným namočením vo studenej vode vytvárame placky, ktoré obalíme v trojobale a potom ich osmažíme.

Ako prílohu môžeme ponúknuť zemiaky alebo chlieb, karbanátky sa dajú tiež jesť samostatne.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky sú lahodným jedlom, ktoré poteší milovníkov zeleniny. Sú pripravované z jemne nastrúhanej kapusty, ktorá je zmiešaná s ďalšími ingredienciami, ako sú zemiaky, múka, vajcia a korenie. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj výživný a vhodný pre vegetariánov. Karbanátky sa zvyčajne vyprážajú dozlata, čo im dodáva chrumkavú kôrku. Môžeme ich podávať ako hlavný chod so šalátom alebo ako prílohu k mäsu. Sú ideálne pre rodinné obedy alebo ako občerstvenie na párty.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (41 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Vegetariánske
Tag: Zelenina, varenie, obed, ľahké, bežný deň, večera, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, bezmäsité jedlá, vyprážanie, vegetarianské, zeleninové jedlá, kel

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kapustové karbanátky.

Pridať komentár