Kapustové karbanátky

Skúste pripraviť lahodné karbanátky bez mäsa z uvarenej kapusty. Stačí kapustu rozmixovať, pridať korenie, zahustiť strúhankou a osmažiť.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 väčšia kapusta
1-2 vajcia
4 strúčiky cesnaku
mletý korenie
soľ
strúhanka na zahuštenie
Podľa chuti
karfiol
mrkva
údené mäso
Na obalenie
hladká múka
vajce
strúhanka
Postup varenia podľa receptu
Kapustu uvaríme a potom ju necháme vychladnúť.
Kapustu rozmixujeme alebo pomelíme, potom pridáme vajce, korenie a cesnak. Taktiež môžeme primiešať uvarený karfiol, mrkvu alebo kúsok údeného mäsa.
Pridáme strúhanku, spracujeme do pevnej hmoty a uložíme na približne 30 minút do chladničky.
Ručným namočením vo studenej vode vytvárame placky, ktoré obalíme v trojobale a potom ich osmažíme.
Ako prílohu môžeme ponúknuť zemiaky alebo chlieb, karbanátky sa dajú tiež jesť samostatne.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky sú lahodným jedlom, ktoré poteší milovníkov zeleniny. Sú pripravované z jemne nastrúhanej kapusty, ktorá je zmiešaná s ďalšími ingredienciami, ako sú zemiaky, múka, vajcia a korenie. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj výživný a vhodný pre vegetariánov. Karbanátky sa zvyčajne vyprážajú dozlata, čo im dodáva chrumkavú kôrku. Môžeme ich podávať ako hlavný chod so šalátom alebo ako prílohu k mäsu. Sú ideálne pre rodinné obedy alebo ako občerstvenie na párty.