Dušená mrkva

Jednoduché a chutné jedlo, ktoré bolo opomenuté. Môže sa pripraviť počas celého roka, čo je skvelá výhoda oproti sezónnej zelenine. Môžete si ho vychutnať iba…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
mrkva
maslo
hladká múka
Podľa chuti
cukor
soľ
citrónová šťava
petržlenová vňať
Postup varenia podľa receptu
Na masle osmahneme očistenú a nakrájanú mrkvu na kocky.
Následne pridáme trochu vody, osolíme a dusíme pod pokrievkou.
Mrkvu, ktorá je skoro mäkká, obalíme v múke a potom ju ešte podusíme.
Pridáme citrónovú šťavu a cukor. K uvarenej mrkve vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.
Servírujeme s zemiakmi, s mäsom, alebo jednoducho samostatne.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Dušená mrkva
Dusena mrkva je jednoduchý, ale chutný pokrm, ktorý si obľúbi celá rodina. Tento zdravý pokrm sa pripravuje z čerstvej mrkvy, ktorá sa nakrája na kolieska alebo plátky a následne sa dusí s troškou vody a masla. Vďaka duseniu si mrkva zachováva svoju prírodnú sladkosť a živiny. Môžete ju okoreniť soľou, korením alebo bylinkami podľa chuti. Dusena mrkva sa skvele hodí ako príloha k mäsu alebo ako samostatný pokrm pre vegetariánske obedy.