Zemiakový knedlík plnený domácou vínovou klobásou

Vínovú klobásu robím takto: strúhanku najprv vložím do misky a zalejem ju smotanou na varenie, aby sa poriadne nasákla.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 väčšie zemiaky uvarené v šupke
deti krupica
hladká múka
vajce
soľ
250 g mletého bravčového mäsa
strúhanka (cca objemovo rovnaké množstvo ako mäsa)
smotana na varenie
suché biele víno
muškátový oriešok
štipka citrónovej kôry (nemusí byť)
Postup varenia podľa receptu
Víno klobásu pripravujem takto: najprv si v miske namočím strúhanku v smotane na varenie, aby nasiakla a mala konzistenciu "blata". Potom 2-3 krát umyjem mäso, aby vznikla jemná hmota. Následne zmiešam mäso so strúhankou. Pridám trochu suchého bieleho vína (asi pol deci, podľa chuti), soľ, štipku muškátového orieška a štipku citrónovej kôry (po prvom vyskúšaní ju už nedávam, pretože je veľmi aromatická).
Pripravíme tradičný zemiakový knedlík. Najprv uvaríme zemiaky v šupke, čo môžeme urobiť kľudne deň vopred. Po vychladnutí ich olúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme celé vajce, detskú krupicu a hladkú múku v pomere 2:1 pre jemnejšiu konzistenciu a trochu soli. Spracujeme cesto, ktoré potom vyvaľkáme na placičku.
Na túto placičku nanesieme zmes vínnej klobásy. Potom ju zarolujeme a varíme v pare približne 20-30 minút, v závislosti od veľkosti knedlíka.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakový knedlík plnený domácou vínovou klobásou
Hranolkový knedlík plnený domácou vínnou klobásou je tradičné české jedlo, ktoré poteší každého milovníka tučných pokrmov. Jemné zemiakové cesto obklopuje šťavnatú klobásu, ktorá je vyrobená z kvalitného mäsa a korenia. Tento pokrm sa často servíruje s cibuľkou a kyslou smotanou, čo dodáva na chuti a aróme. Hranolkový knedlík v kombinácii s klobásou tvorí výdatnú a sýtu porciu, ideálnu na domáci obed či večeru s rodinou a priateľmi.