Plnené cuketové rezne

Plnené cuketové rezne
Doba prípravy: 90 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 3

Cuketu ošúpeme a nakrájame na kolieska hrubé 5 mm. Vložíme ich do misy, pridáme roztlačený cesnak s štvrtou lyžičkou soli a dôkladne premiešame. Očistíme papriku a…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

28 plátkov olúpanej cukety
2 strúčiky cesnaku
soľ

Náplň
1 červená sladká paprika
1/4 cibule
1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate
80 g údeného syra 45 %
1 žĺtok
soľ
mleté korenie
7 plátkov šunky

Na obalenie
hladká múka
1 vajce
1 bielok
soľ
strúhanka

olej na opečenie

Postup varenia podľa receptu

Olúpanú cuketu nakrájame na kolieska hrubé 5 mm a vložíme do misy. Pridáme cesnak utretý s 1/4 čajovej lyžičky soli a všetko premiešame. Očistíme papriku a cibuľu, ktoré rozmixujeme na jemno a pridáme do misky. Do zmesi vložíme žĺtok, jemne nastrúhaný syr, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a mletý čierny korenie. Plátky šunky poskladáme na seba, nakrájame na štvrtky, znovu ich naskladáme a ustrihneme rohy, ktoré pridáme do náplne a dobre premiešame.

Plátky cukety položíme na tácku, nebudeme ich nechať vypotiť. Na každý plátok dáme kúsok šunky, na časť koliesok rozdelíme náplň a prikryjeme druhou polovicou plátkov s šunkou. Cuketu obalíme v múke, potom v rozšľahanom vajci s bielkom a nakoniec v strúhanke. Potom ju opečieme na oleji dozlatista. Opečenú cuketu uložíme na plech s papierom na pečenie a dáme ju na 15 minút do predhriatej rúry na 150 °C, pričom ju v polovici doby otočíme. Robím to tak, aby bola cuketa mäkká, ale niektorí ju majú radšej priamo z panvice. Každému ju pripravujem podľa jeho chuti.

Cuketové rezne servírujeme buď samostatne, alebo s zemiakmi.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Plnené cuketové rezne

Plnené cuketové rezničky sú vynikajúcou vegetariánskou voľbou, ktorá poteší nielen milovníkov zeleniny. Základom sú tenké plátky cukety, ktoré sú plnené lahodnou zmesou syra, byliniek a korenia. Tieto rezničky sa potom obalujú v trojobale a smažia do zlatista, čo im dodáva chrumkavú štruktúru. Podávajú sa ako skvelý predkrm alebo hlavný chod, často s jogurtovým dresingom. Je to chutná a zdravá alternatíva klasických rezňov, ideálna na letné grilovanie alebo rodinné oslavy.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (38 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Zeleninové
Tag: obed, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, pečenie, cuketa, náročné, náročný, bylinky, zeleninové jedlá

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Plnené cuketové rezne.

Pridať komentár