Plnené cuketové rezne

Cuketu ošúpeme a nakrájame na kolieska hrubé 5 mm. Vložíme ich do misy, pridáme roztlačený cesnak s štvrtou lyžičkou soli a dôkladne premiešame. Očistíme papriku a…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
28 plátkov olúpanej cukety
2 strúčiky cesnaku
soľ
Náplň
1 červená sladká paprika
1/4 cibule
1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate
80 g údeného syra 45 %
1 žĺtok
soľ
mleté korenie
7 plátkov šunky
Na obalenie
hladká múka
1 vajce
1 bielok
soľ
strúhanka
olej na opečenie
Postup varenia podľa receptu
Olúpanú cuketu nakrájame na kolieska hrubé 5 mm a vložíme do misy. Pridáme cesnak utretý s 1/4 čajovej lyžičky soli a všetko premiešame. Očistíme papriku a cibuľu, ktoré rozmixujeme na jemno a pridáme do misky. Do zmesi vložíme žĺtok, jemne nastrúhaný syr, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a mletý čierny korenie. Plátky šunky poskladáme na seba, nakrájame na štvrtky, znovu ich naskladáme a ustrihneme rohy, ktoré pridáme do náplne a dobre premiešame.
Plátky cukety položíme na tácku, nebudeme ich nechať vypotiť. Na každý plátok dáme kúsok šunky, na časť koliesok rozdelíme náplň a prikryjeme druhou polovicou plátkov s šunkou. Cuketu obalíme v múke, potom v rozšľahanom vajci s bielkom a nakoniec v strúhanke. Potom ju opečieme na oleji dozlatista. Opečenú cuketu uložíme na plech s papierom na pečenie a dáme ju na 15 minút do predhriatej rúry na 150 °C, pričom ju v polovici doby otočíme. Robím to tak, aby bola cuketa mäkká, ale niektorí ju majú radšej priamo z panvice. Každému ju pripravujem podľa jeho chuti.
Cuketové rezne servírujeme buď samostatne, alebo s zemiakmi.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Plnené cuketové rezne
Plnené cuketové rezničky sú vynikajúcou vegetariánskou voľbou, ktorá poteší nielen milovníkov zeleniny. Základom sú tenké plátky cukety, ktoré sú plnené lahodnou zmesou syra, byliniek a korenia. Tieto rezničky sa potom obalujú v trojobale a smažia do zlatista, čo im dodáva chrumkavú štruktúru. Podávajú sa ako skvelý predkrm alebo hlavný chod, často s jogurtovým dresingom. Je to chutná a zdravá alternatíva klasických rezňov, ideálna na letné grilovanie alebo rodinné oslavy.