Kvietková rezeňky

Kvietková rezeňky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Kvietok uvaríme v slanej vode. K horúcemu kvietku pridáme nastrúhaný ementál, šunku, žĺtky a nasekanú petržlenovú vňať a všetko dôkladne rozmačkáme. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

kveták
tvrdý syr
zelená petržlenová vňať
na kocky šunkový salám alebo varené údené mäso
3 žĺtky
sneh z bielkov
štipka soli
strúhanka

Postup varenia podľa receptu

Kveták uvaríme vo slanej vode. Do horúceho kvetáka primiešame nastrúhaný ementál, šunku, žĺtky a petržlenovú vňať a všetko dôkladne rozmačkáme.

Zmiesime sneh z bielkov so soľou a jemne zahustíme strúhankou. Potom lyžicou naberáme zmes a opatrne ju obalíme v strúhanke.

Vložíme do rozpálenej tukovej zmesi (masť, olej... podľa chuti) a jemne pritlačíme, aby vznikla hrubšia placka. Smažíme do zlatista.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kvietková rezeňky

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Zeleninové
Tag: Zelenina, varenie, obed, bežný deň, večera, ľahký, pre začiatočníkov, vyprážanie, jesenné, bylinky, zeleninové jedlá

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kvietková rezeňky.

Pridať komentár