Kvietková rezeňky

Kvietok uvaríme v slanej vode. K horúcemu kvietku pridáme nastrúhaný ementál, šunku, žĺtky a nasekanú petržlenovú vňať a všetko dôkladne rozmačkáme. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
kveták
tvrdý syr
zelená petržlenová vňať
na kocky šunkový salám alebo varené údené mäso
3 žĺtky
sneh z bielkov
štipka soli
strúhanka
Postup varenia podľa receptu
Kveták uvaríme vo slanej vode. Do horúceho kvetáka primiešame nastrúhaný ementál, šunku, žĺtky a petržlenovú vňať a všetko dôkladne rozmačkáme.
Zmiesime sneh z bielkov so soľou a jemne zahustíme strúhankou. Potom lyžicou naberáme zmes a opatrne ju obalíme v strúhanke.
Vložíme do rozpálenej tukovej zmesi (masť, olej... podľa chuti) a jemne pritlačíme, aby vznikla hrubšia placka. Smažíme do zlatista.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kvietková rezeňky