Cuketa sekaná so zeleninou

Cuketová sekaná chutí výborne ako teplá, hneď po upečení, tak aj studená ako pochúťka. Môže sa tiež urobiť v vegetariánskej variante. Bude…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
600 g mladých cukiet
200 g mrkvy
150 g zeleru
200 g tvrdého syra (eidam, gouda)
300 g údeniny (klobása, údené)
100 ml detskej krupice
100 ml strúhanky
50 ml oleja
1 prášok do pečiva
3 vajcia
3 väčšie strúčiky cesnaku
1 väčšia cibuľa
2 hrste nátierky z lahôdkovej cibule
2 lyžičky drveného kmínu
1 lyžica sušenej majoránky
soľ
mletý čierny korenie
2 lyžice čerstvého libečku
tuk na vymastenie plechu
krupica (strúhanka) na vysypanie plechu
Postup varenia podľa receptu
Cuketu starostlivo umyjeme, nastrúhame na hrubom strúhadle, ľahko osolíme, zamiešame a necháme 10 minút stáť, aby pustila šťavu. Potom dôkladne vymačkáme vzniknutú tekutinu.
Očistíme mrkvu a zeler a nastrúhame ich spolu so syrom a údeninou na hrubom strúhadle. Česnek nastrúhame na jemno, cibuľu nakrájame na malé kúsky. Všetky tieto ingrediencie zmiešame s cuketou, pridáme zostávajúce suroviny a opäť všetko dôkladne premiešame.
Zahrejeme rúru na 180 °C.
Premiestnime zmes do vymastenej a vysypanej zapekacej formy a dáme ju do predhriatej rúry, kde pečieme asi 40-50 minút, kým nezíska zlatistú farbu. Pomocou špajdle skontrolujeme, či je upečené; ak sa na špajdli nelepká cesto, je hotové. Môžeme podávať ako teplé, tak studené.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cuketa sekaná so zeleninou
Cuketová sekaná so zeleninou je vynikajúci pokrm, ktorý spája zdravie a chuť. Hlavnou zložkou je nastrúhaná cuketa, ktorá dodáva sekané vláčnosť a jemnosť. Do zmesi sa pridáva nasekaná zelenina, ako sú papriky, mrkva alebo cibuľa, čo obohacuje pokrm o cenné živiny a farbu. Sekaná sa pečie do zlatista a je ideálna ako teplá, tak studená. Podáva sa často s zemiakovou kašou alebo čerstvým šalátom. Tento recept je skvelou voľbou pre vegetariánov a všetkých, ktorí si chcú pochutnať na chutnom a zdravom jedle.