Smažený karfiol so syrom

Z karfiolu oddelíme 8 ružičiek, zvyšok, teda stred, si schováme na polievku. Omyjeme ich horúcou vodou a necháme odkvapkať. Medzitým si pripravíme do…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 karfiol a z neho 8 ružíc
2 vajcia
100 g tvrdého nastrúhaného syra
trochu hladkej múky
strúhanka
muškátový orech
olej
soľ
Postup varenia podľa receptu
Z karfílu oddelíme 8 ružičiek, zvyšok, teda stred, použijeme na polievku. Ružičky dôkladne umyjeme horúcou vodou a necháme ich okapať.
Najprv si do misy dáme vajíčka s malým množstvom múky, dobre ich vyšľaháme, potom pridáme štipku muškátového orieška, soľ a nastrúhaný syr a všetko dôkladne premiešame.
Sušené ružice osolíme a ponoríme do syra, potom ich obalíme v strúhanke. Takto obalený karfíl dáme do hlbokého hrnca, do ktorého sme naliali olej. Keď je olej horúci, vložíme karfíl dovnútra, prikryjeme pokrievkou a znížime teplotu na minimum, aby sa karfíl dôkladne preparil a zároveň osmažil.
Smažíme ich dlhšie a počas procesu ich neustále otáčame, aby sa osmažili rovnomerne. Ako náhle ich máme hotové, zložíme pokrievku a chvíľu ich ešte na vysokej teplote osmažíme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Smažený karfiol so syrom
Vyprážaný karfiol so syrom je obľúbené jedlo, ktoré spája chrumkavosť vyprážaného karfiolu s lahodnou chuťou taveného syra. Karfiol sa najprv povarí, potom obalí v cestíčku a vypráža do zlatista. Po vyprážaní sa na neho pridá syr, ktorý sa rozpustí a vytvorí skvelú kombináciu chutí. Toto jedlo je ideálne ako príloha alebo ľahký hlavný chod, ktorý poteší aj tých najmladších stravníkov. Vyprážaný karfiol so syrom sa dobre podáva s čerstvým šalátom alebo dipom, čo z neho robí skvelú voľbu pre každú slávnostnú tabuľu.