Marinovaný grilovaný baklažán

Pripravte si jednoduché a rýchle letné jedlo podľa nášho receptu. Potrebujete len pár korenín a čerstvý baklažán, a za chvíľu môžete mať na stole skvelé jedlo.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 baklažán s pevnú šupkou
2-3 lyžice olivového oleja
1 lyžica balsamico octu
2 väčšie strúčiky cesnaku
1 lyžica kapár
1 lyžica sójovej omáčky
1 štipka trstinového cukru (alebo trochu medu)
pekingská petržlen
bazalka
mäta
soľ
trochu oleja na potretie grilu alebo panvice
Postup varenia podľa receptu
Pripravte marinádu zmiešaním olivového oleja, balzamového octu, sójovej omáčky, drveného cesnaku, nasekaných byliniek a kapar. Všetko dôkladne premiešajte a podľa chuti pridajte trochu cukru alebo medu.
Aubergínu nakrájajte na plátky hrubé asi 0,5-1 cm. Jemne ju potrite olejom a dajte na gril alebo grilovaciu panvicu. Grilujte z oboch strán a osoľte až na záver. Pamätajte, že marináda obsahuje sójovú omáčku, ktorá je tiež slaná, preto soľte opatrne.
Opražené plátky aubergíny potrite marinádou z oboch strán. Môžete ich servírovať hneď, alebo ich uložiť do uzavretej nádoby v chladničke. Zachovajú si čerstvosť niekoľko dní.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Marinovaný grilovaný baklažán
Marinovaný grilovaný baklažán je lahodný pokrm, ktorý vyniká svojou výraznou chuťou a aromatickými ingredienciami. Baklažán sa najprv nakrája na plátky a potom sa marinuje v olivovom oleji, cesnaku, bylinkách a citrónovej šťave. Po marinovaní sa baklažán griluje, kým nezíska zlatavú farbu a jemnú textúru. Tento pokrm je ideálny ako predkrm alebo príloha a skvele sa hodí na letné grilovačky. Vyniká nielen chuťovo, ale aj ako zdravá voľba, bohatá na vlákninu a vitamíny.