Cuketová nádivka bez múky so šunkou a tromi druhmi syra

Cuketová nádivka bez múky so šunkou a tromi druhmi syra
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 45 minút
Porcie: 5

Cukety umyjeme, odrezíme ich stopky a konce, následne ich prekrojíme na polovice a pomocou lyžičky jemne vyberieme semienka (u čerstvých cukiet to nie je nutné) a nastrúhame na hrubo. Dáme...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

3 stredne veľké cukety (cca 1 kg)
1 plechovka cíceru v náleve
1 paprika kapia
1 menšia červená cibuľa
4 strúčiky cesnaku
150 g šunky v celku (krůtí, bravčová, podľa chuti)
100 g modrého syra (gorgonzola, niva)
100 g cheddar v celku
100 g goudy v celku
200 g kyslej smotany
2 hrste čerstvých bylín - libeček, citrónový tymián, petržlen, majoránka
1 štipka muškátového orieška
soľ
čerstvo mletá zmes korenia
kokosový olej na vymazanie formy

Postup varenia podľa receptu

Cukety umyjeme, odstránime konce, prerežeme na polovicu, jemne vydlabeme semienka (mladé cukety nie je nutné) a nastrúhame ich na hrubo. Potom ich dáme do sitka, posolíme a necháme asi 15-20 minút odkvapkať.

Cícer scedíme z nálevu do sitka, opláchneme ho vodou, osušíme papierovou utierkou a necháme uschnúť na suchom mieste.

Medzitým Olúpeme cibuľu a cesnak a očistíme papriku. Cibuľu pokrájame na malé kocky, cesnak utremo a papriku rozkrájame na úzke prúžky. Nasekáme bylinky na malé kúsky. Šunku a syry nakrájame na kocky (gorgonzolu stačí len rozdrobit).

Z cukety vymačkáme čo najviac nadbytočnej vody. Cícer hrubo nasekáme v sekáčku.

Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky zmiešame so smotanou. Z bielkov vytvoríme sneh pridaním štipky soli a vyšľaháme do pevnej konzistencie.

Predhrejeme rúru na 185 °C.

Pekáčik o rozmeroch približne 20 x 30 cm potrieme kokosovým olejom.

Vo veľkej misy zmiešame všetky predchádzajúce ingrediencie: cuketu, cícer, cibuľu, papriku, cesnak, šunku, syry a bylinky. Potom pridáme zmes žĺtkov a smotany, posypeme štipkou muškátového orieška, dochutíme soľou a korením a jemne vmiešame sneh z bielkov.

Opatrne preneste celú zmes do vymastenej formy alebo pekáča a pečte približne 45 minút, kým nebude zlatavá, pričom čas prispôsobte podľa toho, ako vašej rúre.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Cuketová nádivka bez múky so šunkou a tromi druhmi syra

Zapekaná cuketa bez múky so šunkou a tromi druhmi syra je lahodným a zdravým pokrmom, ideálnym pre milovníkov zeleniny. Cuketa dodáva nádivke jemnú chuť a vlhkosť, zatiaľ čo šunka prináša výraznú slanosť. Tri druhy syra – napríklad mozzarella, údený syr a tvrdý syr – dodávajú nádivke bohatstvo a krémovosť. Tento recept je skvelou voľbou pre bezlepkovú stravu a poteší celú rodinu. Výborne sa hodí ako hlavné jedlo alebo ako príloha k šalátu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (25 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Zeleninové
Tag: občerstvenie, obed, bežný deň, večera, slané, česká, bezlepkové, pečenie, cuketa, letné recepty, diétne recepty, náročný, bylinky, zeleninové jedlá

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Cuketová nádivka bez múky so šunkou a tromi druhmi syra.

Pridať komentár