Bramborák - vynikajúci a bez lepku

Jednu polovicu olúpaných zemiakov nastrúhame nahrubo, druhú polovicu nastrúhame najemno. Pridáme ostatné ingrediencie a pripravíme cesto. Na veľkej neprilepivej panvici osmažíme...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Cesto
4 ks zemiaky
1 ks vajíčka
1 lyžica pohánkovej (iná bezlepková) múky - aj viac
2 lyžice kukuričnej strúhanky - zemiakové placky sú chrumkavejšie
1 lyžica majoránky
1 čajová lyžička soli
1 čajová lyžička kmínu
1 štipka papriky
2 lyžice mlieka na zriedenie - podľa hustoty cesta pridajte
4 strúčiky cesnaku
8 lyžíc oleja (sádla) na vyprážanie
Šalát
500 g kapusty kyslej domácej
1 ks cibule
1 čajová lyžička práškového cukru
Postup varenia podľa receptu
Polovicu olúpaných zemiakov nastrúhame nahrubo, druhú polovicu na jemno. Pridáme ostatné ingrediencie a vypracujeme cesto.
Na veľkej panvici s nepriľnavým povrchom osmažíme štyri veľké zemiakové placky dozlatista na masti.
Šalát: Počas smaženia si jemne nakrájame cibuľu, kapustu rozkrájame, pridáme cukor a všetko dobre premiešame. Rýchla a lacná vitamínová pochúťka.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Bramborák - vynikajúci a bez lepku
Bramborák je tradičný český pokrm, ktorý si obľúbili mnohí gurmáni. Tento chutný recept sa dá ľahko pripraviť aj v bezlepkovej verzii. Hlavnými ingredienciami sú nastrúhané zemiaky, cesnak, majoránka a vajce, ktoré sa zmiešajú a osmáža na panvici. V bezlepkovej variante stačí nahradiť pšeničnú múku špeciálnou bezlepkovou zmesou. Výsledkom je chrumkavý a lahodný bramborák, ideálny ako hlavné jedlo alebo ako príloha. Skvele chutí teplý s kyslou kapustou alebo jogurtom.