Tuřín pečený s mrkvu

Tuřín pečený s mrkvu
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Zeleninu, ktorú sme predhriali, nakrájame na tenké plátky a mierne osolíme, prípadne pridáme rascu. Potom naplníme pripravenú zapekaciu misu. Smotanu a mlieko osolíme,…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 bulvy reďkovky
700 g mrkvy
1 kelímok smotany na šľahanie
3 polievkové lyžice mlieka
soľ
biely korenie
štipka rasce
muškátový orech
2 cm masla
zviazanec čerstvého tymiánu

Postup varenia podľa receptu

Omytú zeleninu nakrájame na tenké kúsky, mierne osolíme a ak máme záujem, pridáme kmín, a potom ju umiestnime do zapekacej misy.

Mlieko a smotanu dochutíme soľou, korením a pridáme približne pol lyžičky strúhaného muškátového orieška alebo jeho kvetu.

Zeleninu zalejeme, posypeme kúskami masla a pečieme odkryté približne pol hodiny pri teplote okolo 170 stupňov.

Nakoniec posypeme odstráneným tymiánom, lyžicou ho ľahko pritlačíme do smotany a opatrne premiešame – skôr smotanu prelejeme lyžicou a dopékame.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Tuřín pečený s mrkvu

Tuřín pečený s mrkvou je vynikajúci pokrm, ktorý spája jednoduchosť a výbornú chuť. Tuřín, známy tiež ako bulvové šaláty, sa dokonale hodí na pečenie, pretože sa jeho chuť s teplom krásne rozvinie. Spolu s mrkvou, ktorá dodáva pokrmu sladkosť a farbu, vytvára harmonickú kombináciu. Tento recept je ideálny ako príloha k mäsu alebo ako ľahké vegetariánske jedlo. Pečenie zvýrazňuje prirodzenú chuť zeleniny a dodáva jej krehkosť. Navyše je tento pokrm zdravý a bohatý na vitamíny.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (37 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Zeleninové
Tag: Zelenina, obed, bežný deň, večera, ľahký, bezmäsité jedlá, bylinky, vegetarianské, zeleninové jedlá

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Tuřín pečený s mrkvu.

Pridať komentár