Tuřín pečený s mrkvu

Zeleninu, ktorú sme predhriali, nakrájame na tenké plátky a mierne osolíme, prípadne pridáme rascu. Potom naplníme pripravenú zapekaciu misu. Smotanu a mlieko osolíme,…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 bulvy reďkovky
700 g mrkvy
1 kelímok smotany na šľahanie
3 polievkové lyžice mlieka
soľ
biely korenie
štipka rasce
muškátový orech
2 cm masla
zviazanec čerstvého tymiánu
Postup varenia podľa receptu
Omytú zeleninu nakrájame na tenké kúsky, mierne osolíme a ak máme záujem, pridáme kmín, a potom ju umiestnime do zapekacej misy.
Mlieko a smotanu dochutíme soľou, korením a pridáme približne pol lyžičky strúhaného muškátového orieška alebo jeho kvetu.
Zeleninu zalejeme, posypeme kúskami masla a pečieme odkryté približne pol hodiny pri teplote okolo 170 stupňov.
Nakoniec posypeme odstráneným tymiánom, lyžicou ho ľahko pritlačíme do smotany a opatrne premiešame – skôr smotanu prelejeme lyžicou a dopékame.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Tuřín pečený s mrkvu
Tuřín pečený s mrkvou je vynikajúci pokrm, ktorý spája jednoduchosť a výbornú chuť. Tuřín, známy tiež ako bulvové šaláty, sa dokonale hodí na pečenie, pretože sa jeho chuť s teplom krásne rozvinie. Spolu s mrkvou, ktorá dodáva pokrmu sladkosť a farbu, vytvára harmonickú kombináciu. Tento recept je ideálny ako príloha k mäsu alebo ako ľahké vegetariánske jedlo. Pečenie zvýrazňuje prirodzenú chuť zeleniny a dodáva jej krehkosť. Navyše je tento pokrm zdravý a bohatý na vitamíny.