Kukurica v zelenine do rúry aj na gril

Omyté kukuričné klasy potrieme olejom alebo vodou, posypeme korením podľa našej chuti a zabalíme ich do plátkov slaniny.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
očistené klasy kukurice
plátky anglickej slaniny alebo moravskej, Váhalky...
korenie alebo bylinky podľa chuti
soľ
cuketa alebo baklažán
paprika biela alebo farebná
pór alebo cibuľa
cesnak
rajčiny
olej
Postup varenia podľa receptu
Očistené klasy kukurice potrieme olejom alebo vodou, posypeme korením a zabalíme do slaniny. Korenie vyberáme podľa vlastnej chuti, ako je adžika, čubrica, grilovacie korenie na zeleninu, sušený cesnak a podobne. Ak korenie neobsahuje soľ, pridáme ju ku klasom. Môžeme tiež namiesto korenia použiť lístky tymiánu, rozmarínu, petržlenu a tenké plátky cesnaku plus soľ. Skrátka použijeme to, čo máme radi.
Pripravené klasy vložíme do pekáča, na grilovací tácek alebo na alobal. Potom ich obložíme väčšími kusmi nakrájanej zeleniny a nasekaným cesnakom, ktoré dochutíme podľa vlastnej chuti a trochu pokvapkáme olejom. Nakoniec všetko zakryjeme alebo dôkladne zabalíme.
Pečieme v predhriatej rúre alebo na grile podľa veľkosti klasov zhruba 40 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kukurica v zelenine do rúry aj na gril
Kukurica v zelenine do rúry aj na gril je lahodný pokrm, ktorý prináša skvelú kombináciu chutí a farieb. Čerstvá kukurica je obklopená rôznymi druhmi zeleniny, ako sú paprika, cuketa a cibuľa, ktoré dodávajú jedlu výraznosť a živiny. Tento pokrm je jednoduchý na prípravu a ideálny na letné grilovanie alebo ako príloha k večeri. Pri pečení alebo grilovaní sa chute skvele prelínajú, čo vytvára nezabudnuteľný zážitok. Vyskúšajte túto zdravú variantu a vychutnajte si dokonalú harmóniu chutí!