Klasický zemiakový plátok

Zemiaky dôkladne umyjeme, olúpeme a nastrúhame. Odlijeme prebytočnú vodu. Cesnak olúpeme a prelisujeme. Potom pridáme mlieko a všetko dôkladne premiešame.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
6 väčších zemiakov
2 strúčiky cesnaku
200 g kukuričného škrobu
2 vajcia
rastlinný olej
4 lyžice mlieka
3 čajové lyžičky majoránky
mletý čierny korenie
soľ
Postup varenia podľa receptu
Zemiaky dôkladne umyjeme, ošúpeme a nastrúhame. Odtokom odstránime prebytočnú vodu. Cesnak ošúpeme a pretlačíme. Potom pridáme mlieko a všetko dobre premiešame.
Nakoniec pridáme škrob (môžeme použiť aj hladkú múku, čo robím kvôli bezlepkovej diéte), vajce, majoránku, soľ, korenie a dôkladne premiešame.
Na panvici alebo lievance zahrejeme olej, potom naň lyžicou nanesieme cesto a zemiakové placky rýchlo smažíme z oboch strán do zlatista. Sú dobré samostatne alebo ako príloha.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Klasický zemiakový plátok
Klasický zemiakový plátok je obľúbené české jedlo, ktoré sa tradične pripravuje z nastrúhaných zemiakov, múky a vajec. V niektorých variantoch sa do cesta pridávajú aj bylinky, cesnak alebo ďalšia zelenina. Tento pokrm sa obvykle smaží na panvici do zlatista a podáva sa teplý, často s kyslou kapustou alebo ako príloha k mäsu. Zemiakový plátok je populárny ako na vidieku, tak aj v mestách a patrí medzi obľúbené pochúťky českej kuchyne.