Ružičková kapusta s slaninou

Ružičková kapusta s slaninou
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 10 minút
Porcie: 3

Ružičková kapusta na slanine sa skvele hodí buď ako hlavné jedlo, alebo ako príloha k mäsu s zemiakmi. Jej príprava je jednoduchá a v kombinácii s…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g ružičkového kelu
200 g anglickej slaniny
soľ
čerstvo mleté korenie
olej (podľa potreby)

Postup varenia podľa receptu

Kelíšky umyjeme a varíme ich v pare. Dávame pozor, aby sa nerozvarili; mali by zmäknúť, ale zostať pevné.

Medzitým na panvici osmažíme slaninu nakrájanú na prúžky (ak je veľmi chudá, pridáme olej).

Uvarené ružičkové kelíky zmiešame so slaninou, osolíme ich a pridáme čerstvo mleté korenie. Môžeme ich podávať s zemiakom alebo ako prílohu.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Ružičková kapusta s slaninou

Ružičková kapusta so slaninou je obľúbený pokrm, ktorý skvele kombinuje chuťovú rozmanitosť zeleniny a slaniny. Ružičková kapusta je bohatá na vitamíny a minerály, zatiaľ čo slanina dodáva jedlu neodolateľnú údenú chuť. Tento pokrm sa často pripravuje na panvici, kde sa kapusta restuje s kúsok slaniny, čo vytvára lahodnú a chrumkavú kombináciu. Je ideálnym prílohovým jedlom k mäsu alebo ako samostatný pokrm, ktorý poteší každého milovníka dobrého jedla.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (44 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Zeleninové
Tag: restovanie, obed, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, prílohy, jesenné, zimné recepty, zeleninové jedlá, kel, parný hrniec

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Ružičková kapusta s slaninou.

Pridať komentár